Blogspot.blogspot Travel to flavors

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Υλικά:
Για τη βάση:
100
Γραμμάρια
Γκοφρέτες σοκολάτας
100
Γραμμάρια
Κούκις με κομματάκια σοκολάτας

50
Γραμμάρια
Βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
Γέμιση κρέμας:
4
αυγά
1
Κούπα
Ζάχαρη
600
Γραμμάρια
Τυρί Φιλαδέλφεια
500
Γραμμάρια
Γιαούρτι Στραγγιστό
1
Tsp
Εσάνς Βανίλιας
500
Γραμμάρια
Φράουλες (για τη σάλτσα και για διαόσμηση)
Σάλτσα Φράουλας:
10
Φράουλες μεγάλες
1
Κούπα
Ζάχαρη
1
Κουταλιά
Τσέρυ μπράντυ ή αλλο λικέρ
Κρέμα σαντιγύ:
250
ml
Κρέμα γάλακτος (35%)
2
Κουταλιές
Ζάχαρη Άχνη
1
κ.γ.
Εσάνς Βανίλιας
Εκτέλεση:
1.
Λιώνουμε τα μπισκότα και τρίβουμε με το βούτυρο να ενωθούν και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με τσέρκι 28 εκ.
2.
Κτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια και προσθέτουμε το τυρί και το γιαούρτι και τα κτυπάμε καλά.
3.
Αδειάζουμε το μείγμα τυριού επάνω στη βάση και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
4.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε το ταψί σε ένα μεγαλύτερο που περιέχει νερό.  Ψήνουμε στο φούρνο περίπου 1 ώρα μέχρι να δέσει η κρέμα.   Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει εντελώς και τη ξανασκεπάζετε με το αλουμινόχαρτο και τη βάζετε στο ψυγείο περίπου 1 ώρα.
5.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα φράουλας και την αφήνουμε να κρυώσει.  Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη και το τσέρυ μπράντυ και μέχρι να αρχίσει να βράζει πιέζουμε τις φράουλες να λιώσουν και να ελευθερωθούν οι χυμοί τους. Αφού αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 10 λεπτά.  Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει εντελώς πριν τη χρησιμοποιήσουμε.  Όσο πιο πολύ βράσουμε τις φράουλες τόσο πιο πολύ θα δέσει η σάλτσα και θα γίνει μαρμελάδα, γι’ αυτό προσοχή να είναι σαν σάλτσα και όχι μαρμελάδα.
6.
Με ένα μαχαίρι ξεκολλάμε τα πλαϊνά του γλυκού και Βγάζουμε το τσέρκι.
7.
Βάζουμε τη σάλτσα φράουλας από πάνω και στολίζουμε με ολόκληρες φράουλες και κρέμα σαντιγύ.
Cheesecake με γιαούρτι και μέλι..... Κ ΠΑΡΑΛΛΑΓΉ ΣΟΚΟΛΆΤΑΣ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου