13+3
καλοκαιρινά cocktails εμπνευσμένα από το Αιγαίο
ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ Κ ΣΑΣ ΤΑ ΠΡΟΤΙΝΟΥΜΕ.........
Mamma mia
- 60 ml G' vine
- 25 ml σιρόπι από μέλι
- 20 ml χυμός λεμονιού
- 40 ml χειροποίητος πουρές βερίκοκο
- 30 ml φρέσκος χυμός πορτοκάλι
- dash lemon bitters
- dash grapefruit bitters
- top up Pimento
Εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία. Έχει όλες αυτές τις χαρακτηριστικές εικόνες του Αιγαίου και φυσικά της Ελλάδας γενικότερα.
Cool of the Sun
- 50 ml απόσταγμα σταφυλιού
- 15 ml elderflower λικέρ
- 25 ml φρεσκο χυμό λεμονιού
- 20 ml σιρόπι ζάχαρης αρωματισμένο με φρέσκο ανανά
- 10 ml αλπουμίνη
- 5 ρόγες πράσινο σταφύλι
- 2 dashes amargo bitter
Πατάμε το σταφύλι στο σέικερ να βγάλει τους χυμούς του και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με κανονικό πάγο. Ανακινούμε καλά για 6-7 δευτερόλεπτα και σουρώνουμε σε ποτήρι σάουερ με ένα κομμάτι πάγου. Αρωματίζουμε με έλαια λεμονιού. Γαρνιτούρα: πράσινο σταφύλι ή φρέσκο, καραμελωμένο ανανά.
Robin Hood
- 50 ml Plymouth Gin
- 25 ml Del Professore Rosso Vermouth
- 10 ml Skinos Mastiha Spirit
- Σερβίρεται με γαρνιτούρα "υποβρύχιο" βανίλια με ροζ πιπέρι και Peycheaud's Bitters.
Street of Dreams
- 50 ml mastic dry
- 30 ml lemon juice
- 15 ml σιρόπι μπαχαρικών
- 20 ml σιρόπι από φυστίκι Αιγίνης
- 2 dashes orange bitters
Aegean T'N'T
- 50 ml tequila blanco
- 20 ml σιρόπι από μέλι, μαστίχα & φράουλες
- 3 dash Peychaud bitter
- Αegean tonic
- Γαρνιτούρα: crushed violet
Perfect Mare
- 60 ml Edinburgh Seaside Gin
- 120 ml 3cents Tonic
- Γαρνίρουμε με φρέσκο ginger, άγριο κρίταμο Ικαρίας, φλούδα λεμονιού και μια σταγόνα fish sauce.
El Greco
- 30 ml skinos
- 25 ml limoncello cooked with dried roses
- 25 ml citrus cordial
- Top up agean threecents tonic
Marine Pleasure
- 30 ml Skinos
- 20 ml Retsina Gold
- 15 ml Nardini Grappa
- 10 ml Σπιτικό σιρόπι μάραθου και στερεής θάλασσας
- 2 ml Essence σταφυλιού
- 1 dash απο Grappa αρωματισμένη με μάραθο, γλυκάνισο και κόλιανδρο
- Γαρνιτούρα βρώσιμα φύκια σε κοχύλι.
Generosity
- 60 ml Chivas Regal 12
- 30 ml homemade fortified wine
(4 μέρη λευκό κρασί, 2 μέρη Metaxa 7 αρωματισμένο με περγαμόντο και 1,5 μέρος σιρόπι από θυμάρι) - 1 dash creole
Το θυμάρι, το περγαμόντο (κιτρικά στοιχεία), ο γλυκάνισος και το κεράσι από τα bitters, είναι γεύσεις και αρώματα που παραπέμπουν απόλυτα στα νησιά του Αιγαίου.
Mediterranean Peach
- 40 ml λευκό ρούμι
- 20 ml μαστίχα
- 40 ml πουρέ ροδάκινο
- 30 ml λάιμ
- 15 ml σιρόπι τζίντζερ
- 15 ml σιρόπι ζάχαρη
- 2 dash angostura bitters
Kraken
- 40 ml Cachaca
- 30 ml Gin
- 20 ml Mastiha
- 20 ml kumquat
- 25 ml λάιμ
- 40 ml ανανάς
- 20 ml grapefruit
- 10 ml ginger
- 15 ml hibiscus infused agave
Aegean Sunset
- 30 ml vodka
- 30 ml mastic
- 30 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
- 30 ml sour cherry juice
- Red fruits jam
- Ground pepper
- 20 ml pimms
- Αλάτι
Meditteranean Plum Sour
- 50 ml Skinos
- 20 ml λικέρ Aζέν δαμάσκηνο Πολυκαλάς
- 20 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
- 10 ml σιρόπι ζάχαρης (1/1)
- 2 dash peychaud bitters
- Ασπράδι αυγού
Αegean twist
- 30 ml gin
- 30 ml μαστίχα
- 30 ml φυσικό χυμό λεμόνι
- 20 ml σιρόπι βανίλιας
- Ένα barspoon μαρμελάδα σύκο
People Ti Punch
- 50 ml Clement Rhum Canne Bleue
- 20 ml λάιμ
- 15 ml σιρόπι ζάχαρης
- 2 bar spoon olive brin
Smoky Breeze
- 4-5 Φύλλα βασιλικού
- 60 ml Μαστίχα
- 25 ml Λεμόνι
- 1 bps Αψέντι
- 2 Dash Smoked Orange bitters
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου