Blogspot.blogspot Travel to flavors

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016


    13+3

καλοκαιρινά cocktails εμπνευσμένα από το Αιγαίο

ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ Κ ΣΑΣ ΤΑ ΠΡΟΤΙΝΟΥΜΕ.........

Mamma mia
  • 60 ml G' vine
  • 25 ml σιρόπι από μέλι
  • 20 ml χυμός λεμονιού
  • 40 ml χειροποίητος πουρές βερίκοκο
  • 30 ml φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  • dash lemon bitters
  • dash grapefruit bitters
  • top up Pimento
Εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία. Έχει όλες αυτές τις χαρακτηριστικές εικόνες του Αιγαίου και φυσικά της Ελλάδας γενικότερα.
Cool of the Sun
  • 50 ml απόσταγμα σταφυλιού
  • 15 ml elderflower λικέρ
  • 25 ml φρεσκο χυμό λεμονιού
  • 20 ml σιρόπι ζάχαρης αρωματισμένο με φρέσκο ανανά
  • 10 ml αλπουμίνη
  • 5 ρόγες πράσινο σταφύλι
  • 2 dashes amargo bitter
Πατάμε το σταφύλι στο σέικερ να βγάλει τους χυμούς του και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με κανονικό πάγο. Ανακινούμε καλά για 6-7 δευτερόλεπτα και σουρώνουμε σε ποτήρι σάουερ με ένα κομμάτι πάγου. Αρωματίζουμε με έλαια λεμονιού. Γαρνιτούρα: πράσινο σταφύλι ή φρέσκο, καραμελωμένο ανανά.

Robin Hood
  • 50 ml Plymouth Gin
  • 25 ml Del Professore Rosso Vermouth
  • 10 ml Skinos Mastiha Spirit
  • Σερβίρεται με γαρνιτούρα "υποβρύχιο" βανίλια με ροζ πιπέρι και Peycheaud's Bitters.

Street of Dreams
  • 50 ml mastic dry
  • 30 ml lemon juice
  • 15 ml σιρόπι μπαχαρικών
  • 20 ml σιρόπι από φυστίκι Αιγίνης
  • 2 dashes orange bitters

Aegean T'N'T
  • 50 ml tequila blanco
  • 20 ml σιρόπι από μέλι, μαστίχα & φράουλες
  • 3 dash Peychaud bitter
  • Αegean tonic
  • Γαρνιτούρα: crushed violet

Perfect Mare
  • 60 ml Edinburgh Seaside Gin
  • 120 ml 3cents Tonic
  • Γαρνίρουμε με φρέσκο ginger, άγριο κρίταμο Ικαρίας, φλούδα λεμονιού και μια σταγόνα fish sauce.
El Greco
  • 30 ml skinos
  • 25 ml limoncello cooked with dried roses
  • 25 ml citrus cordial
  • Top up agean threecents tonic
Marine Pleasure 
  • 30 ml Skinos
  • 20 ml Retsina Gold
  • 15 ml Nardini Grappa
  • 10 ml Σπιτικό σιρόπι μάραθου και στερεής θάλασσας
  • 2 ml Essence σταφυλιού
  • 1 dash απο Grappa αρωματισμένη με μάραθο, γλυκάνισο και κόλιανδρο
  • Γαρνιτούρα βρώσιμα φύκια σε κοχύλι.

Generosity
  • 60 ml Chivas Regal 12
  • 30 ml homemade fortified wine
    (4 μέρη λευκό κρασί, 2 μέρη Metaxa 7 αρωματισμένο με περγαμόντο και 1,5 μέρος σιρόπι από θυμάρι)
  • 1 dash creole
Το θυμάρι, το περγαμόντο (κιτρικά στοιχεία), ο γλυκάνισος και το κεράσι από τα bitters, είναι γεύσεις και αρώματα που παραπέμπουν απόλυτα στα νησιά του Αιγαίου.

Mediterranean Peach
  • 40 ml λευκό ρούμι
  • 20 ml μαστίχα
  • 40 ml πουρέ ροδάκινο
  • 30 ml λάιμ
  • 15 ml σιρόπι τζίντζερ
  • 15 ml σιρόπι ζάχαρη
  • 2 dash angostura bitters

Kraken
  • 40 ml Cachaca
  • 30 ml Gin
  • 20 ml Mastiha
  • 20 ml kumquat
  • 25 ml λάιμ
  • 40 ml ανανάς
  • 20 ml grapefruit
  • 10 ml ginger
  • 15 ml hibiscus infused agave 

Aegean Sunset
  • 30 ml vodka
  • 30 ml mastic
  • 30 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 30 ml sour cherry juice
  • Red fruits jam
  • Ground pepper
  • 20 ml pimms
  • Αλάτι

Meditteranean Plum Sour
  • 50 ml Skinos
  • 20 ml λικέρ Aζέν δαμάσκηνο Πολυκαλάς
  • 20 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 10 ml σιρόπι ζάχαρης (1/1)
  • 2 dash peychaud bitters
  • Ασπράδι αυγού


Αegean twist
  • 30 ml gin
  • 30 ml μαστίχα
  • 30 ml φυσικό χυμό λεμόνι
  • 20 ml σιρόπι βανίλιας
  • Ένα barspoon μαρμελάδα σύκο

People Ti Punch
  • 50 ml Clement Rhum Canne Bleue
  • 20 ml λάιμ
  • 15 ml σιρόπι ζάχαρης
  • 2 bar spoon olive brin

Smoky Breeze 
  • 4-5 Φύλλα βασιλικού
  • 60 ml Μαστίχα
  • 25 ml Λεμόνι
  • 1 bps Αψέντι
  • 2 Dash Smoked Orange bitters




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου