Blogspot.blogspot Travel to flavors

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ Κ ΑΠΌ ΕΜΑΣ............................... 


ΝΑ ΕΥΧΗΘΏ ΚΑΤΑΡΧΆΣ ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥ ΣΑΣ...ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΟΤΙ Κ 
ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΠΟΥ Κ ΑΝ ΕΙΣΤΕ............


ΓΙΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΥΣΤΙΚΑ Κ ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ 

ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ!!!!!


Γαρίδες με κάπαρη, άνηθο και μουστάρδα....


6 ΜΕΡΙΔΕΣ 3 1/2 ΩΡΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ...


Συστατικά:

7 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ μεγάλες ωμές γαρίδες, χωρίς το κέλυφος
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. μουστάρδας
2 κ.σ. φρεσκοκομμένο άνηθο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
3 κ.σ. κάπαρη
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
λεπτές φέτες λεμονιού και κλωναράκια άνηθου για διακόσμηση

Οδηγίες:

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά.
2. Αλατίζουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσουν, περίπου 5 λεπτά. Τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τον άνηθο και πιπέρι, προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι.
4. Βάζουμε στο μπολ τις γαρίδες, το ζουμί που έχει μείνει στο τηγάνι, τις κάπαρες και τα κρεμμυδάκια.

5. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου.



Ψητό στήθος κοτόπουλο στο μπάρμπεκιου με μανιτάρια


4 ΜΕΡΙΔΕΣ     ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΙΜΑΣΙΑ  30ΛΕΠΤΑ//


Συστατικά:


4 στήθη από κοτόπουλο καθαρισμένα
200 γρ. μανιτάρια

Μαρινάδα με λάιμ και μεσογειακά μυρωδικά

1 φλ. λάιμ
Ξύσμα από 2 λάιμ
2 κ.σ. δυόσμο
2 κ.σ. θυμάρι
2 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. δενδρολίβανο
1/2 φλ. ξύδι βαλσαμικό
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.γ αλάτι
2 κ.γ. πιπέρι


Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας και ρίχνουμε τα στήθη του κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά να πάρουν όλα από την μαρινάδα.
Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 20 λεπτά με μισή ώρα να μαριναρισρτούν.
Ανάβουμε την ψησταριά και καθαρίζουμε καλά την σχάρα μας με ένα δύο λεμόνια.
Μόλις η σχάρα μας κάψει καλά βάζουμε επάνω το κοτόπουλο και αφήνουμε για 10 λεπτά να ψηθεί από την μία μεριά.
Αλείφουμε με την μαρινάδα μας και γυρίζουμε με μία τσιμπίδα να ψηθούν και από την άλλη μεριά.
Αλείφουμε σταδιακά τα κοτόπουλα με την μαρινάδα γυρίζοντας τώρα πιο συχνά μέχρι να ψηθούν καλά τα κοτόπουλα μας.
Λίγο πριν το τέλος βουτάμε και τα μανιτάρια στην μαρινάδα και τα βάζουμε και αυτά στην ψησταριά.
Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά. ...
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου