Ατομικα παστιτσάκια ......
1/2 πακέτο μακαρόνια κοφτάκι (το μισό κοφτό)
32 σφολιατάκια
Για τον κιμά:
1/2 κιλού κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
2 κ.σ. πελτέ
αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι νερό περίπου
Για την μπεσαμέλ:
3 κ.σ. γεμάτες μαργαρίνη
1 κούπα αλεύρι
1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
2 αβγά
μια χούφτα τυρί κίτρινο μαλακό
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμένο
Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε τα σφολιατάκια σε θήκες για ατομικά κέικ.
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες.
Για τον κιμά:
Βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
Ρίχνουμε και τον κιμά και τα τσιγαρίζουμε ακόμα κανένα πεντάλεπτο μέχρι να βγάλει ο κιμάς τα υγρά του.
Προσθέτουμε το νερό, τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για μισή ώρα περίπου μέχρι να βράσει ο κιμάς.
Για την μπεσαμέλ:
Βάζουμε τη μαργαρίνη να λιώσει σε μια κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Πριν ζεσταθέι το γάλα ρίχνουμε τα αβγά και ανακατεύουμε γρήγορα να διαλυθούν.
Ρίχνουμε το μασχοκάρυδο και το τυρί κι ανακατεύουμε μεχρι να πήξει.
Αφού ειναι όλα έτοιμα, βάζουμε μέσα στα σφολιατάκια μας 1 κ.σ. μακαρόνια, 1 κ.σ. κιμά και, 1 κ.σ. μπεσαμέλ και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς στο πάνω κάτω.
Γρήγορο σουφλέ σοκολάτας.,,,,
Υλικά:
2 σοκολάτες γάλακτος 100 γρ.,
1 κουβερτούρα 200 γρ.,
2 βανίλιες,
200 γρ. βιτάμ,
5 αυγά,
1 &1/2 φλιτζάνι αλεύρι,
1 φλιτζάνι ζάχαρη (προαιρετικά).
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και χτυπάμε σε άλλο μπωλ τα αυγά με τις βανίλιες και τη ζάχαρη (αν θέλουμε). Στη συνέχεια παίρνουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και θα τα βάλουμε σε μπολ με τα άλλα υλικά ανακατεύοντας τα. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα μέσα στο φούρνο στους 250 βαθμούς για 15 λεπτά. (Δεν προθερμαίνουμε το φούρνο).
Κέικ με γλάσσο σοκολάτας
Υλικά:
2 φλιτζάνια ζάχαρη,
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
( ή γάλα),
1 & ½ φλιτζάνια αλεύρι,
4 αυγά,
250 γρ. βιτάμ,
1 μπέϊκιν πάουντερ,
2 βανίλιες,
7 κουταλιές σούπας κακάο.
Εκτέλεση:
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βιτάμ, ενώ παράλληλα ρίχνουμε σε μπωλ τη ζάχαρη με το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι με το βιτάμ, προσθέτουμε το νερό (ή γάλα) και ανακατεύουμε. Κρατάμε 1 φλιτζάνι από το μείγμα που θα το χρησιμοποιήσουμε για γλάσσο στο τέλος. Αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε τα αυγά και το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε μία φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά και όταν είναι έτοιμο το περιχύνουμε με το γλάσσο που κρατήσαμε.
Γεμιστό ρολό με μαρμελάδα
Υλικά (για φύλλο) :
200 γρ. βούτυρο φρέσκο,
200 γρ. ζάχαρη,
2 αυγά,
200 ml γάλα πλήρες,
50 γρ. νωπή μαγιά,
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Υλικά (για γέμιση):
250 γρ. μαρμελάδα,
125 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο.
Εκτέλεση:
Σε μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά. Διαλύουμε σε χλιαρό γάλα τη μαγιά, την προσθέτουμε στο μείγμα και σιγά-σιγά συμπληρώνουμε με το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί μία ελαστική ζύμη. Ανοίγουμε φύλλο με ένα πλάστη. Αλείφουμε τη μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με τα καρύδια. Τυλίγουμε σε ρολό, τοποθετώντας κυκλικά σε βουτυρωμένο βαθύ ταψί. Ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα και 45 λεπτά.
Ντόνατς
Υλικά :
350 γραμμάρια γάλα,
150 γραμμάρια νερό,
70 γραμμάρια ζάχαρη,
1 κουταλάκι αλάτι,
2 φακελάκια μαγιά,
1 κιλό αλεύρι περίπου.
Εκτέλεση:
Βάζουμε το γάλα και το νερό σε κατσαρόλα μέχρι να γίνουν χλιαρά, ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι ανακατεύοντάς τα. Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη μέχρι να μη κολλάει στα χέρια μας και την αφήνουμε να φουσκώσει, τη κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα πλάθουμε μικρά κουλουράκια, τα τηγανίζουμε και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή μερέντα.
1/2 πακέτο μακαρόνια κοφτάκι (το μισό κοφτό)
32 σφολιατάκια
Για τον κιμά:
1/2 κιλού κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
2 κ.σ. πελτέ
αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι νερό περίπου
Για την μπεσαμέλ:
3 κ.σ. γεμάτες μαργαρίνη
1 κούπα αλεύρι
1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
2 αβγά
μια χούφτα τυρί κίτρινο μαλακό
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμένο
Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε τα σφολιατάκια σε θήκες για ατομικά κέικ.
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες.
Για τον κιμά:
Βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
Ρίχνουμε και τον κιμά και τα τσιγαρίζουμε ακόμα κανένα πεντάλεπτο μέχρι να βγάλει ο κιμάς τα υγρά του.
Προσθέτουμε το νερό, τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για μισή ώρα περίπου μέχρι να βράσει ο κιμάς.
Για την μπεσαμέλ:
Βάζουμε τη μαργαρίνη να λιώσει σε μια κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Πριν ζεσταθέι το γάλα ρίχνουμε τα αβγά και ανακατεύουμε γρήγορα να διαλυθούν.
Ρίχνουμε το μασχοκάρυδο και το τυρί κι ανακατεύουμε μεχρι να πήξει.
Αφού ειναι όλα έτοιμα, βάζουμε μέσα στα σφολιατάκια μας 1 κ.σ. μακαρόνια, 1 κ.σ. κιμά και, 1 κ.σ. μπεσαμέλ και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς στο πάνω κάτω.
Γρήγορο σουφλέ σοκολάτας.,,,,
Υλικά:
2 σοκολάτες γάλακτος 100 γρ.,
1 κουβερτούρα 200 γρ.,
2 βανίλιες,
200 γρ. βιτάμ,
5 αυγά,
1 &1/2 φλιτζάνι αλεύρι,
1 φλιτζάνι ζάχαρη (προαιρετικά).
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και χτυπάμε σε άλλο μπωλ τα αυγά με τις βανίλιες και τη ζάχαρη (αν θέλουμε). Στη συνέχεια παίρνουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και θα τα βάλουμε σε μπολ με τα άλλα υλικά ανακατεύοντας τα. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα μέσα στο φούρνο στους 250 βαθμούς για 15 λεπτά. (Δεν προθερμαίνουμε το φούρνο).
Κέικ με γλάσσο σοκολάτας
Υλικά:
2 φλιτζάνια ζάχαρη,
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
( ή γάλα),
1 & ½ φλιτζάνια αλεύρι,
4 αυγά,
250 γρ. βιτάμ,
1 μπέϊκιν πάουντερ,
2 βανίλιες,
7 κουταλιές σούπας κακάο.
Εκτέλεση:
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βιτάμ, ενώ παράλληλα ρίχνουμε σε μπωλ τη ζάχαρη με το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι με το βιτάμ, προσθέτουμε το νερό (ή γάλα) και ανακατεύουμε. Κρατάμε 1 φλιτζάνι από το μείγμα που θα το χρησιμοποιήσουμε για γλάσσο στο τέλος. Αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε τα αυγά και το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε μία φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά και όταν είναι έτοιμο το περιχύνουμε με το γλάσσο που κρατήσαμε.
Γεμιστό ρολό με μαρμελάδα
Υλικά (για φύλλο) :
200 γρ. βούτυρο φρέσκο,
200 γρ. ζάχαρη,
2 αυγά,
200 ml γάλα πλήρες,
50 γρ. νωπή μαγιά,
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Υλικά (για γέμιση):
250 γρ. μαρμελάδα,
125 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο.
Εκτέλεση:
Σε μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά. Διαλύουμε σε χλιαρό γάλα τη μαγιά, την προσθέτουμε στο μείγμα και σιγά-σιγά συμπληρώνουμε με το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί μία ελαστική ζύμη. Ανοίγουμε φύλλο με ένα πλάστη. Αλείφουμε τη μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με τα καρύδια. Τυλίγουμε σε ρολό, τοποθετώντας κυκλικά σε βουτυρωμένο βαθύ ταψί. Ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα και 45 λεπτά.
Ντόνατς
Υλικά :
350 γραμμάρια γάλα,
150 γραμμάρια νερό,
70 γραμμάρια ζάχαρη,
1 κουταλάκι αλάτι,
2 φακελάκια μαγιά,
1 κιλό αλεύρι περίπου.
Εκτέλεση:
Βάζουμε το γάλα και το νερό σε κατσαρόλα μέχρι να γίνουν χλιαρά, ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι ανακατεύοντάς τα. Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη μέχρι να μη κολλάει στα χέρια μας και την αφήνουμε να φουσκώσει, τη κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα πλάθουμε μικρά κουλουράκια, τα τηγανίζουμε και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή μερέντα.
Λουκουμάδες - Χιονανθρωπάκια!
Ένα πολύ αγαπημένο γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Με τη συγκεκριμένη συνταγή οι λουκουμάδες γίνονται όσο πρέπει αφράτοι, όσο πρέπει «ψωμένιοι» αλλά και νόστιμοι.
Υλικά:
1 πακέτο Φαρίνα,
640 γρ. νερό χλιαρό,
½ κ.γ. αλάτι, ½ κ.γ. ζάχαρη,
1 φακελάκι Μαγιά Στιγμής, λάδι για τηγάνισμα,
λίγη κανέλα,
Χρωματιστή τρούφα,
μηχάνημα για λουκουμάδες.
Σιρόπι:
640 γρ. ζάχαρη, 320 γρ. νερό, 1-2 κ.σ. μέλι.
Εκτέλεση:
Στα 100 γραμμ. χλιαρό γάλα διαλύουμε τη Μαγιά Στιγμής και προσθέτουμε 100 – 150 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις για να φτιάξουμε το προζύμι, το οποίο διατηρούμε σε θερμό περιβάλλον (κατά προτίμηση σε λεκάνη σκεπασμένη με υγρή πετσέτα).
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σε αυτό τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αβγά και τα μυρωδικά. Μόλις το προζύμι διπλασιάσει τον όγκο του, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι στα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά όλα μαζί για περίπου 20 λεπτά.
Αφήνουμε το ζυμάρι πάλι σε θερμό περιβάλλον, τόσο ώστε να φτάσει στο σημείο να έχει διπλασιάσει τον όγκο του. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια ζύμης τα οποία τα πλάθουμε σε μορφή μπάλας για να δημιουργήσουμε το σώμα και το κεφάλι του χιονάνθρωπου. Κόβουμε πιο μικρά κομμάτια ζύμης για το σκουφάκι και για τα χέρια τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
Αλείφουμε με αβγό και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά στους 150°C. Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά βάζουμε για μάτια κουβερτούρα σε σταγόνες και με την πλάκα κουβερτούρα φτιάχνουμε το στόμα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα χιονανθρωπάκια μας είναι έτοιμα!
1 πακέτο Φαρίνα,
640 γρ. νερό χλιαρό,
½ κ.γ. αλάτι, ½ κ.γ. ζάχαρη,
1 φακελάκι Μαγιά Στιγμής, λάδι για τηγάνισμα,
λίγη κανέλα,
Χρωματιστή τρούφα,
μηχάνημα για λουκουμάδες.
Σιρόπι:
640 γρ. ζάχαρη, 320 γρ. νερό, 1-2 κ.σ. μέλι.
Εκτέλεση:
Στα 100 γραμμ. χλιαρό γάλα διαλύουμε τη Μαγιά Στιγμής και προσθέτουμε 100 – 150 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις για να φτιάξουμε το προζύμι, το οποίο διατηρούμε σε θερμό περιβάλλον (κατά προτίμηση σε λεκάνη σκεπασμένη με υγρή πετσέτα).
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σε αυτό τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αβγά και τα μυρωδικά. Μόλις το προζύμι διπλασιάσει τον όγκο του, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι στα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά όλα μαζί για περίπου 20 λεπτά.
Αφήνουμε το ζυμάρι πάλι σε θερμό περιβάλλον, τόσο ώστε να φτάσει στο σημείο να έχει διπλασιάσει τον όγκο του. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια ζύμης τα οποία τα πλάθουμε σε μορφή μπάλας για να δημιουργήσουμε το σώμα και το κεφάλι του χιονάνθρωπου. Κόβουμε πιο μικρά κομμάτια ζύμης για το σκουφάκι και για τα χέρια τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
Αλείφουμε με αβγό και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά στους 150°C. Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά βάζουμε για μάτια κουβερτούρα σε σταγόνες και με την πλάκα κουβερτούρα φτιάχνουμε το στόμα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα χιονανθρωπάκια μας είναι έτοιμα!
Σφολιατίνια με Μαρμελάδα
Υλικά:
Φρέσκια ζύμη σφολιάτας,
Σουσάμι,
Μαρμελάδα.
Εκτέλεση:
Κόψτε τη ζύμη σε λωρίδες πλάτους 2 περίπου πόντων. Αφού πασπαλίσετε με σουσάμι, απλώστε σε κάθε λωρίδα τη μαρμελάδα και στρίψτε την με το χέρι. Βάλτε τα σφολιατίνια σε βουτυρωμένο ταψί και ψήστε τα για 25 λεπτά στους 180ο. Το σνακ σας είναι έτοιμο να το απολαύσετε!
Φρέσκια ζύμη σφολιάτας,
Σουσάμι,
Μαρμελάδα.
Εκτέλεση:
Κόψτε τη ζύμη σε λωρίδες πλάτους 2 περίπου πόντων. Αφού πασπαλίσετε με σουσάμι, απλώστε σε κάθε λωρίδα τη μαρμελάδα και στρίψτε την με το χέρι. Βάλτε τα σφολιατίνια σε βουτυρωμένο ταψί και ψήστε τα για 25 λεπτά στους 180ο. Το σνακ σας είναι έτοιμο να το απολαύσετε!
ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΡΕΛΕΝΟΥΝ ΜΙΚΡΟΥΣ Κ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου