ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΤΥ .... ΜΠΟΥΦΕΣ Κ ΣΤΟΛΙΣΜΌΣ ... ΕΥΚΟΛΑ!!!!!!!
Όλες οι συνταγές που θα δείτε,είναι δοκιμασμένες από πιτσιρίκια και έχουν στεφτεί από μας με το τίτλο…. Ο καλύτερος μπουφές για πιτσιρίκια!!!!
Αλμυρό κέικ!!!!υπέροχο..........
Ζεματίζουμε για 5 λεπτά σε νερό που βράζει τα λαχανικά μας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν και να κρυώσουν.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο,και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, τα τυριά, τη γαλοπούλα,τα λαχανικά ,τη κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι. Τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα μας και ρίχνουμε το αλμυρό μιγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 50 Λεπτά!
Kρύα wrap κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού!!!!!!!!
Όλες οι συνταγές που θα δείτε,είναι δοκιμασμένες από πιτσιρίκια και έχουν στεφτεί από μας με το τίτλο…. Ο καλύτερος μπουφές για πιτσιρίκια!!!!
Αλμυρό κέικ!!!!υπέροχο..........
κόβεται σε κομμάτια και μπορείτε να το φτιάξετε από τη προηγούμενη μέρα.εγώ σας προτείνω μία συνταγή,αλλά μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε κάποια.
Υλικά:
250 γρ. αλεύρι φαρίνα
250 γρ. βούτυρο
100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
100 γρ. τυρί φέτα
5 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
250 γρ. γιαούρτι
1 κουταλια της σουπας κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζανιού καρότα σε κυβακια
1/2 >> αρακά
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά σε κυβακια
4 αυγά
Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση)
EΚΤΕΛΕΣΗ:250 γρ. αλεύρι φαρίνα
250 γρ. βούτυρο
100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
100 γρ. τυρί φέτα
5 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
250 γρ. γιαούρτι
1 κουταλια της σουπας κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζανιού καρότα σε κυβακια
1/2 >> αρακά
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά σε κυβακια
4 αυγά
Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση)
Ζεματίζουμε για 5 λεπτά σε νερό που βράζει τα λαχανικά μας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν και να κρυώσουν.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο,και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, τα τυριά, τη γαλοπούλα,τα λαχανικά ,τη κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι. Τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα μας και ρίχνουμε το αλμυρό μιγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 50 Λεπτά!
Kρύα wrap κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού!!!!!!!!
αραβική πίτα (κατά προτίμηση, ολικής άλεσης)
1 μπολ βραστό κοτόπουλο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό που έχει μείνει από την προηγούμενη μέρα)
φέτεςκαπνιστή γαλοπούλα και τυρί μειωμένων λιπαρών
6-8 ντοματάκια
Μια χούφτα ρόκα ή τρυφερά φύλλα σπανάκι
1 μπολ βραστό κοτόπουλο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό που έχει μείνει από την προηγούμενη μέρα)
φέτεςκαπνιστή γαλοπούλα και τυρί μειωμένων λιπαρών
6-8 ντοματάκια
Μια χούφτα ρόκα ή τρυφερά φύλλα σπανάκι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιά ξίδι
Ψιλοκομμένο αγγούρι, άνηθο και δυόσμο
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιά ξίδι
Ψιλοκομμένο αγγούρι, άνηθο και δυόσμο
Εκτέλεση
Φτιάξτε τη σάλτσα γιαουρτιού: Χτυπήστε καλά με το χέρι το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αγγούρι. Στο τέλος, προσθέστε τον άνηθο και το δυόσμο. Ανακατεύετε τη σάλτσα με το κοτόπουλο, τα ντοματάκια κομμένα σε φέτες και τη ρόκα ή το σπανάκι. Ζεστάνετε ελάχιστα την αραβική πίτα σε φούρνο μικροκυμάτων για να τυλίγεται καλύτερα και απλώστε επάνω μια φέτα καπνιστή γαλοπούλα, μια φέτα τυρί και μια κουταλιά από τη σάλτσα γιαουρτιού με το κοτόπουλο. Τυλίξτε καλά (χωρίς να πιέζετε πολύ για να μη φύγουν τα υλικά) και τοποθετήστε στο ψυγείο. Σερβίρετε, την πίτα κομμένη σε χοντρές φέτες.
Φτιάξτε τη σάλτσα γιαουρτιού: Χτυπήστε καλά με το χέρι το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αγγούρι. Στο τέλος, προσθέστε τον άνηθο και το δυόσμο. Ανακατεύετε τη σάλτσα με το κοτόπουλο, τα ντοματάκια κομμένα σε φέτες και τη ρόκα ή το σπανάκι. Ζεστάνετε ελάχιστα την αραβική πίτα σε φούρνο μικροκυμάτων για να τυλίγεται καλύτερα και απλώστε επάνω μια φέτα καπνιστή γαλοπούλα, μια φέτα τυρί και μια κουταλιά από τη σάλτσα γιαουρτιού με το κοτόπουλο. Τυλίξτε καλά (χωρίς να πιέζετε πολύ για να μη φύγουν τα υλικά) και τοποθετήστε στο ψυγείο. Σερβίρετε, την πίτα κομμένη σε χοντρές φέτες.
αραβική πίτα (κατά προτίμηση, ολικής άλεσης)
1 μπολ βραστό κοτόπουλο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό που έχει μείνει από την προηγούμενη μέρα)
φέτεςκαπνιστή γαλοπούλα και τυρί μειωμένων λιπαρών
6-8 ντοματάκια
Μια χούφτα ρόκα ή τρυφερά φύλλα σπανάκι
1 μπολ βραστό κοτόπουλο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό που έχει μείνει από την προηγούμενη μέρα)
φέτεςκαπνιστή γαλοπούλα και τυρί μειωμένων λιπαρών
6-8 ντοματάκια
Μια χούφτα ρόκα ή τρυφερά φύλλα σπανάκι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιά ξίδι
Ψιλοκομμένο αγγούρι, άνηθο και δυόσμο
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιά ξίδι
Ψιλοκομμένο αγγούρι, άνηθο και δυόσμο
Εκτέλεση
Φτιάξτε τη σάλτσα γιαουρτιού: Χτυπήστε καλά με το χέρι το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αγγούρι. Στο τέλος, προσθέστε τον άνηθο και το δυόσμο. Ανακατεύετε τη σάλτσα με το κοτόπουλο, τα ντοματάκια κομμένα σε φέτες και τη ρόκα ή το σπανάκι. Ζεστάνετε ελάχιστα την αραβική πίτα σε φούρνο μικροκυμάτων για να τυλίγεται καλύτερα και απλώστε επάνω μια φέτα καπνιστή γαλοπούλα, μια φέτα τυρί και μια κουταλιά από τη σάλτσα γιαουρτιού με το κοτόπουλο. Τυλίξτε καλά (χωρίς να πιέζετε πολύ για να μη φύγουν τα υλικά) και τοποθετήστε στο ψυγείο. Σερβίρετε, την πίτα κομμένη σε χοντρές φέτες.
Φτιάξτε τη σάλτσα γιαουρτιού: Χτυπήστε καλά με το χέρι το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αγγούρι. Στο τέλος, προσθέστε τον άνηθο και το δυόσμο. Ανακατεύετε τη σάλτσα με το κοτόπουλο, τα ντοματάκια κομμένα σε φέτες και τη ρόκα ή το σπανάκι. Ζεστάνετε ελάχιστα την αραβική πίτα σε φούρνο μικροκυμάτων για να τυλίγεται καλύτερα και απλώστε επάνω μια φέτα καπνιστή γαλοπούλα, μια φέτα τυρί και μια κουταλιά από τη σάλτσα γιαουρτιού με το κοτόπουλο. Τυλίξτε καλά (χωρίς να πιέζετε πολύ για να μη φύγουν τα υλικά) και τοποθετήστε στο ψυγείο. Σερβίρετε, την πίτα κομμένη σε χοντρές φέτες.
Αντί για τα κλασσικά τυροπιτακια,μπορείτε να φτιάξετε Muffins Καλαμποκιού με Τυρί φετα απλα Θεικο!!!!!
1 κούπα γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
3/4 της κούπας τυρί φέτα τριμμένο με τα δάχτυλα
1 κούπα καλαμποκάλευρο (πολέντα)
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1/4 της κούπας ζάχαρη (έβαλα 40 γρ)
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
40 ml ελαιόλαδο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
3/4 της κούπας τυρί φέτα τριμμένο με τα δάχτυλα
1 κούπα καλαμποκάλευρο (πολέντα)
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1/4 της κούπας ζάχαρη (έβαλα 40 γρ)
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
40 ml ελαιόλαδο αυγό
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, η σχάρα στην μεσαία θέση του φούρνου.
Βάζουμε μέσα στο γάλα το κουταλάκι ξύδι και αφήνουμε στην άκρη.
Λαδώνουμε με ελαιόλαδο λίγο ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και περνάμε με αυτό το σκεύος για τα μαφινάκια, να λαδώσουμε τις θήκες.
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με το λευκό και το ολικής, την ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολάκι και το προσθέτουμε κ αυτό μέσα στο γάλα και όλο μαζί το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αλεύρια μας. Ανακατεύουμε καλά με δάρτη.
Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μείγμα στην θήκη του muffin, προσθέτουμε από πάνω μερικά τρίμματα φέτας και συμπληρώνουμε με ακόμη ένα κουταλάκι από το μείγμα. Συνεχίζουμε για τα υπόλοιπα μαφινάκια.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς στις άκρες.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά μέσα στο σκεύος και μετά τα ξεφορμαρουμε
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, η σχάρα στην μεσαία θέση του φούρνου.
Βάζουμε μέσα στο γάλα το κουταλάκι ξύδι και αφήνουμε στην άκρη.
Λαδώνουμε με ελαιόλαδο λίγο ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και περνάμε με αυτό το σκεύος για τα μαφινάκια, να λαδώσουμε τις θήκες.
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με το λευκό και το ολικής, την ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολάκι και το προσθέτουμε κ αυτό μέσα στο γάλα και όλο μαζί το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αλεύρια μας. Ανακατεύουμε καλά με δάρτη.
Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μείγμα στην θήκη του muffin, προσθέτουμε από πάνω μερικά τρίμματα φέτας και συμπληρώνουμε με ακόμη ένα κουταλάκι από το μείγμα. Συνεχίζουμε για τα υπόλοιπα μαφινάκια.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς στις άκρες.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά μέσα στο σκεύος και μετά τα ξεφορμαρουμε
Φωλίτσες ψωμιού….
Μια πεντανοστιμη ιδέα που θα σας κ θα τα ξετρελανει!!!!!!!!!!
Μια πεντανοστιμη ιδέα που θα σας κ θα τα ξετρελανει!!!!!!!!!!
Παίρνετε μικρά καρβελακια,και αδειαζετε την ψίχα…
Γεμίζετε τα καρβελακια με υλικά της αρεσκείας σας π.χ.τυρια,αλλαντικά,πούρε πατάτας ακόμα και με τσιγαρισμένο κιμά…
Προσθέτετε κρέμα γάλακτος και στο τελείωμα τυρι τριμμένο…
Ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ξεροψηθεί το ψωμάκι…
Γεμίζετε τα καρβελακια με υλικά της αρεσκείας σας π.χ.τυρια,αλλαντικά,πούρε πατάτας ακόμα και με τσιγαρισμένο κιμά…
Προσθέτετε κρέμα γάλακτος και στο τελείωμα τυρι τριμμένο…
Ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ξεροψηθεί το ψωμάκι…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου