Blogspot.blogspot Travel to flavors

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ!!!!!!!

Υλικά:
2 κιλά αλεύρι μαλακό
1 κιλό βούτυρο
300 γραμ. ζάχαρη άχνη
300 γραμ. αμυγδαλόψιχα
1 ποτηράκι κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα
ανθόνερο
Ασπρίζουμε το βούτυρο, δουλεύοντας το μισή ώρα με το χέρι. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ, τα αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα και, τέλος, το αλεύρι, εξακολουθώντας να δουλεύουμε μέχρι να γίνουν όλα ένα κατάλληλο μίγμα.
Το πλάθουμε στα γνωστά σχήματα των κουραμπιέδων, τους τοποθετούμε σε λαμαρίνα και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 20 λεπτά.
Μόλις βγουν απ' το φούρνο, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους τυλίγουμε μια-δυό φορές σε άχνη ζάχαρη........


ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ !!!

Υλικά
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει
1 κούπα καλαμποκέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
5 αυγά
1 κούπα χυμό πορτοκάλι(στίβουμε 3 πορτοκάλια)
ξύσμα πορτοκάλι (2 κουταλάκια του γλυκού)


Εκτελεση 

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το λάδι χτυπώντας και το χυμό πορτοκαλιού.
(Αν ο χυμός δεν γεμίζει 1 κούπα συμπληρώνουμε με λίγο κονιάκ ή γάλα.)
Ρίχνουμε και το αλεύρι μας χτυπώντας με το μίξερ και στο τέλος το ξύσμα ανακατεύοντας με το κουτάλι .Τοποθετούμε το μίγμα σε ταψάκι νο 28 ή 30.
Ψήνουμε στούς 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.Μετά την πρώτη μισή ώρα ψησίματος βάζουμε το νόμισμα.Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε καλά με οδοντογλυφίδα.
Όταν κρυώσει καλά μπορούμε να τη διακοσμήσουμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου