10 καλύτερα μέρη για steaks & fries
3.Peter Luger
4.Keens
4.The Dutch
5.BLT Steak
6.The Standard Grill
7.Μacelleria
8.The Palm
9.Μá Pêche
10.Wolfgang’s Steakhouse
Read more at http://www.newyorkcity.gr/best-of/10-best-restaurants-for-steaks-fries/#02uzVvuwBB5VV6Yc.99
9. Rose Bar-Gramercy Park
Mόνιμο hot spot σχεδιαστών, ατζέντηδων και μοντέλων μετά την Εβδομάδα Μόδας. Παριζιάνικο chic με ισπανικό αέρα από τον ανατρεπτικό ζωγράφο και σκηνοθέτη Julian Schnabel και τον ιδιοκτήτη Ian Schrager. Αναζητήστε το γλυκό βερμούτ Martini με πουρέ αχλαδιού και νέκταρ αγαύης.
2 Lexington Avenue (21st Street), Gramercy, +1 212 920 3300, www.gramercyparkhotel.com
1.Βalthazar
Νεουορκέζικο τοτέμ με πλήθος πιστών από τον μαίτρ των επιτυχιών, Keith McNally. Τα τραπέζια του γεμίζουν αλλεπάλληλες φορές κάθε μέρα, δεδομένου ότι αποτελεί πλέον κάτι σαν τουριστική ατραξιόν της πόλης. Ατμόσφαιρα θορυβώδους παρισινής μπρασερί, κρέατα από βιολογική φάρμα έξω από την Νέα Υόρκη και περίφημη τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια που συνοδεύει τα μπρεζέ short ribs.
Tελευταίο απόκτημα του Keith McNally σε ένα θρυλικό μπαρ του ’30, με δερμάτινους κόκκινους καναπέδες και μπάρα από ξύλο βελανιδιάς. Λίγα τραπέζια, αλλά όσοι τυχεροί κατορθώσουν να βρουν ένα, θα απολαύσουν μια πραγματικά εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία σε ένα σκηνικό που θα τους παραπέμπει σε ασπρόμαυρη κινηματογραφική ταινία. Οι Lee Hanson και Riad Nasr (πρώην Βalthazar) στην κουζίνα, και στο μενού ταρτάρ, κότσι με θαλασσινό αλάτι, αξεπέραστο Black Label Burger και côte de boeuf 104 δολαρίων.
113 MacDougal Street (Bleecker Street), West Village, +1 212 475 3850, www.minettatavernny.com
3.Peter Luger
Στο Peter Luger πάει κανείς για ένα σκοπό: να απολαύσει το πιο ιδιαίτερο steak της πόλης. Αλλωστε, ακόμα και σήμερα αποτελεί έναν βασικό λόγο για τον οποίο οι τουρίστες περνούν τη γέφυρα για να φτάσουν μέχρι το Μπρούκλιν. Ατμόσφαιρα γερμανικής ταβέρνας, εξωστρεφή γκαρσόνια που δουλεύουν εκεί δεκαετίες, νόστιμο κρέας και υπέροχη spinach cream.
178 Broadway (Driggs Avenue), Williamsburg, +1 718 387 7400, www.peterluger.com
4.Keens
Ιστορία από το 1885, η μεγαλύτερη συλλογή από πίπες Churchwarden-με μακρύ στόμιο-στον κόσμο (πολλές από τις οποίες ανήκουν σε εκλεκτούς καλεσμένους όπως ο Τέντι Ρούσβελτ και Αιστάιν) και περίφημα mouton chops, παιδάκια προβάτου που δημιούργησαν την διαχρονική φήμη του. Το 1905 η Lillie Langtry, ηθοποιός και αγαπημένη του Εδουάρδου της Αγγλίας, ήταν η πρώτη γυναίκα που πέρασε τις πόρτες του με δικαστική εντολή αφού μέχρι τότε λειτουργούσε σαν πριβέ λέσχη μόνο για άντρες
4.The Dutch
Mια από τις πολλές ναυαρχίδες του Andrew Carmellini με κορεάτικο hanger steak που παραμένει κλασικό σε κάθε εποχή ασορτί με τηγανητό ρύζι με κόκκινο λάχανο τουρσί kimchi και τηγανητές πράσινες ντομάτες.
131 Sullivan Street (Prince Street), Soho, +1 212 677 6200, www.thedutchnyc.com
5.BLT Steak
New York chic ατμόσφαιρα, εξαιρετικά κοψίματα, τρυφερό filet mignon και στις κλασικές αξίες 28 ημερών σιτεμένο New York strip. Στο Bistro, όμως, του Laurent Tourondel(από όπου τα αρχικά BLT που ήταν και ο πρώτος διδάξας την τέχνη αν και έχει αποσυρθεί από την αυτοκρατορία) πηγαίνεις πρώτα για το χάμπουργκερ Black Angus, απάντηση στο φετίχ χάμπουργκερ με φουά γκρα του Daniel Boulud, και την λίστα 500 και πλέον ετικετών από όλο τον κόσμο
106 East 57th Street (Park Avenue), Μidtown East, +1 212 752 7470, www.bltsteak.com
6.The Standard Grill
Κατάφερε από την πρώτη μέρα να συγκεντρώσει το μοδάτο κοινό της πόλης. Τελευταίο απόκτημα στην συλλογή του Andre Balazs με τα Standard Hotel σε όλη την αμερικάνικη ήπειρο και τον Dan Silverman στο τιμόνι που αποδεικνύεται άξιος της φήμης. Retro cocktails, rib eye με πουρέ πατάτας με ζωμό πάπιας, φουά γκρα με σιρόπι από κεράσια μαγειρεμένα με βαλσάμικο και αρνίσια παιδάκια a la plancha με δεντρολίβανο και κονφί τραγανές πατάτες
848 Washington Street (13th Street), Meatpacking District, +1 212 645 4100, www.thestandardgrill.com
7.Μacelleria
Aτμόσφαιρα ιταλικού κρεοπωλείου, όπως δηλώνει και το όνομα του. Ο Fausto Serraresi αποδεικνύεται μαιτρ των γεύσεων της μητέρας Ιταλίας με λουκάνικο με μάραθο ασορτί με φασολάδα με cannellini, garganelli με παχιά σάλτσα ραγού και σιτεμένο porterhouse steak για δυο.
48 Gansevoort Street (Greenwich Street), West Village, +1 212 741 2555, www.macelleria.com
8.The Palm
Iστορία από μόνο του, ανήκει ακόμα στην οικογένεια των Ιταλών Pio Bozzi και John Ganzi που άνοιξαν στην ίδια θέση το 1926 το Parma, σε ανάμνηση της πατρίδας τους. Ένα λάθος, όμως, ενός υπαλλήλου στο δήμο άλλαξε το όνομα και την ρότα. Οι θρυλικές γελοιογραφίες στους τοίχους ανήκουν στη σειρά των καλλιτεχνών που πέρασαν τις πόρτες του και άφηναν τα σκίτσα τους αντί χρημάτων ενώ η φήμη του New York strip δημιουργήθηκε κατά τύχη, από την παραγγελία ενός πελάτη που έτρεξε να ικανοποιήσει ο John Ganzi, ζητώντας το καλύτερο κομμάτι κρέας από το κοντινό κρεοπωλείο
837 Second Avenue(45th Street), Midtown East, +1 212 687 2953, www.thepalm.com
9.Μá Pêche
Tο πείραμα του David Chang στο Chambers Hotel ανατρέπει μια φορά ακόμα τους κανόνες του steakhouse. Εδώ το πολυπληθές κοινό προσέρχεται στις μεγάλες μπάρες για να δοκιμάσει την περίφημη κοιλιά χοιρινού και pork buns αντί για filet mignon ενώ τα pork ribs μαριναρισμένα σε καραμέλα και λεμονόχορτο θεωρούνται μέγιστη απόλαυση Kαι μια λεπτομέρεια: τα κρέατά του δεν σερβίρονται με πατάτες αλλά τραγανές τηγανητές ρυζοκροκέτες
15 West 56th Street (Fifth Avenue), Midtown West, +1 212 757-5878, www.momofuku.com
10.Wolfgang’s Steakhouse
Mετά από τέσσερις δεκαετίες στο τιμόνι του Peter Luger, ήταν φυσική εξέλιξη η αυτοκρατορία με επτά εστιατόρια σε Νέα Υόρκη και Μαϊάμι που διοικούνται όλα με την ίδια τελειομανία από τον Wolfgang Ζwiener. Όλα τα κρέατα σιτεύονται στο κελάρι του εστιατορίου και το porterhouse ανήκει στα κλασικά. Τo τοξωτό ταβάνι του Rafael Guastavino θεωρείται από τις σπάνιες ατραξιόν
4 Park Avenue (33rd Street), Μurray Hill/Kips Bay, +1 (212) 889-3369, www.wolfgangssteakhouse.net
Read more at http://www.newyorkcity.gr/best-of/10-best-restaurants-for-steaks-fries/#02uzVvuwBB5VV6Yc.99
10 καλύτερα μπαρ ξενοδοχείων
1. Bemelmans-The Carlyle
Σερβιτόροι με λευκά κοστούμια, φύλλα χρυσού στους τοίχους και ατμόσφαιρα μεταπολεμικής αίγλης σε ένα από τα πιο θρυλικά μπαρ της Νέας Υόρκης, βαφτισμένου με το όνομα του μόνιμου πελάτη του ξενοδοχείου και bon viveur Ludwig Bemelmans, σκιτσογράφου των παιδικών βιβλίων Madeline. Δοκιμάστε Le Fleur de Paradis με τζιν, γκρέιπφρουτ και σαμπάνια και The Old Cuban, mojito σαμπάνιας.
35 East 76 Street (Madison Avenue), Upper East Side, +1 212 744 1600, www.thecarlyle.com
Σερβιτόροι με λευκά κοστούμια, φύλλα χρυσού στους τοίχους και ατμόσφαιρα μεταπολεμικής αίγλης σε ένα από τα πιο θρυλικά μπαρ της Νέας Υόρκης, βαφτισμένου με το όνομα του μόνιμου πελάτη του ξενοδοχείου και bon viveur Ludwig Bemelmans, σκιτσογράφου των παιδικών βιβλίων Madeline. Δοκιμάστε Le Fleur de Paradis με τζιν, γκρέιπφρουτ και σαμπάνια και The Old Cuban, mojito σαμπάνιας.
35 East 76 Street (Madison Avenue), Upper East Side, +1 212 744 1600, www.thecarlyle.com
2. Bar Seine-Plaza Athénée
Meeting point για πολιτικούς, αστέρες και socialites, με κοσμοπολίτικο αέρα, ευρωπαική, ασιατική και μαροκινή τέχνη και το καλύτερο Crystal Cosmopolitan.
37 East 64th Street (Madison Avenue), Upper East Side, +1 212 734 9100, www.plaza-athenee.com
Meeting point για πολιτικούς, αστέρες και socialites, με κοσμοπολίτικο αέρα, ευρωπαική, ασιατική και μαροκινή τέχνη και το καλύτερο Crystal Cosmopolitan.
37 East 64th Street (Madison Avenue), Upper East Side, +1 212 734 9100, www.plaza-athenee.com
3. The Bar-Four Seasons
Aτμόσφαιρα haute monde και η μεγαλύτερη λίστα Μartini. Δοκιμάστε απαραίτητα Sangria Martini με Sauvignon Blanc, Ciroc βότκα και πουρέ ροδάκινου. Οσο για την τιμή; Στο Four Seasons έχουν ένα κανόνα: αν ρωτάς πόσο κοστίζει τότε δεν μπορείς να το αντέξεις!
57 East 57th Street (Park Avenue), Midtown East, +1 212 758 5700, www.fourseasons.com
Aτμόσφαιρα haute monde και η μεγαλύτερη λίστα Μartini. Δοκιμάστε απαραίτητα Sangria Martini με Sauvignon Blanc, Ciroc βότκα και πουρέ ροδάκινου. Οσο για την τιμή; Στο Four Seasons έχουν ένα κανόνα: αν ρωτάς πόσο κοστίζει τότε δεν μπορείς να το αντέξεις!
57 East 57th Street (Park Avenue), Midtown East, +1 212 758 5700, www.fourseasons.com
4. Cellar Bar-Bryant Park
Mεσαιωνικά καντηλέρια, τοίχοι με τούβλο και κοπέλες που σερβίρουν τα ποτά με κορσέδες που θα ζήλευε η Victorias Secret σε ένα από τα πιο δημοφιλή wine bar του Μανχάταν.
40 West 40th Street (Fifth Avenue), Midtown West, +1 212 642 2260, www.bryantparkhotel.com
Mεσαιωνικά καντηλέρια, τοίχοι με τούβλο και κοπέλες που σερβίρουν τα ποτά με κορσέδες που θα ζήλευε η Victorias Secret σε ένα από τα πιο δημοφιλή wine bar του Μανχάταν.
40 West 40th Street (Fifth Avenue), Midtown West, +1 212 642 2260, www.bryantparkhotel.com
5. King Cole-St. Regis
Mύθος για τους λάτρεις της Νέας Υόρκης, όχι μόνο για την περίφημη τοιχογραφία του Maxfield Parrish αλλά και για το Bloody Mary που «εφεύρε» πρώτη φορά σαν Red Snapper το 1934 ο Fernand Petiot, άρτι αφιχθής από το Παρίσι (dress code: ποτέ καπέλα και απαγορεύονται σορτς και sneakers μετά τις 5 το απόγευμα)
2 East 55th Street (Fifth Avenue), Midtown East, +1 212 753 45000, www.kingcolebar.com
Mύθος για τους λάτρεις της Νέας Υόρκης, όχι μόνο για την περίφημη τοιχογραφία του Maxfield Parrish αλλά και για το Bloody Mary που «εφεύρε» πρώτη φορά σαν Red Snapper το 1934 ο Fernand Petiot, άρτι αφιχθής από το Παρίσι (dress code: ποτέ καπέλα και απαγορεύονται σορτς και sneakers μετά τις 5 το απόγευμα)
2 East 55th Street (Fifth Avenue), Midtown East, +1 212 753 45000, www.kingcolebar.com
6. Bull and Bear-Waldorf Astoria
Ένα από τα τρία καλύτερα μπαρ στον κόσμο σύμφωνα με τους Νew York Times. Εξαιρετική λίστα Martini - εδώ αλλάζουν χέρια όλες οι πληροφορίες για το χρηματιστήριο.
301 Park Avenue (49th Street), Midtown East, +1 212 872 4890, www.waldorfnewyork.com
Ένα από τα τρία καλύτερα μπαρ στον κόσμο σύμφωνα με τους Νew York Times. Εξαιρετική λίστα Martini - εδώ αλλάζουν χέρια όλες οι πληροφορίες για το χρηματιστήριο.
301 Park Avenue (49th Street), Midtown East, +1 212 872 4890, www.waldorfnewyork.com
7. MΟbar-Mandarin Oriental
Στον 35ο όροφο του ξενοδοχείου, με ατμόσφαιρα δεκαετίας του ΄30, αποτελεί αγαπημένο στέκι των 30+ something. Για Mandarin Sunset με βότκα και χυμό γκρειπφρουτ.
80 Columbus Circle (60th Street), Upper West Side, +1 212 805 8876, www.mandarinoriental.com
Στον 35ο όροφο του ξενοδοχείου, με ατμόσφαιρα δεκαετίας του ΄30, αποτελεί αγαπημένο στέκι των 30+ something. Για Mandarin Sunset με βότκα και χυμό γκρειπφρουτ.
80 Columbus Circle (60th Street), Upper West Side, +1 212 805 8876, www.mandarinoriental.com
8. Salon de Ning-Peninsula
Nύχτες Σαγκάης με λίγο Τζέιμς Μποντ και σπαγγέτι γουέστερν, σε ένα μπαρ με κοκτέιλ-φετίχ όπως το Tiramisu Martini με λικέρ λευκής σοκολάτας (τα βράδια ανοίγει και η ταράτσα με θέα όλο το Midtown).
700 Fifth Avenue (55th Street), Μidtown East, +1 212 903 3097, www.salondening.com
Nύχτες Σαγκάης με λίγο Τζέιμς Μποντ και σπαγγέτι γουέστερν, σε ένα μπαρ με κοκτέιλ-φετίχ όπως το Tiramisu Martini με λικέρ λευκής σοκολάτας (τα βράδια ανοίγει και η ταράτσα με θέα όλο το Midtown).
700 Fifth Avenue (55th Street), Μidtown East, +1 212 903 3097, www.salondening.com
9. Rose Bar-Gramercy Park
Mόνιμο hot spot σχεδιαστών, ατζέντηδων και μοντέλων μετά την Εβδομάδα Μόδας. Παριζιάνικο chic με ισπανικό αέρα από τον ανατρεπτικό ζωγράφο και σκηνοθέτη Julian Schnabel και τον ιδιοκτήτη Ian Schrager. Αναζητήστε το γλυκό βερμούτ Martini με πουρέ αχλαδιού και νέκταρ αγαύης.
2 Lexington Avenue (21st Street), Gramercy, +1 212 920 3300, www.gramercyparkhotel.com
10. Court Bar-St. Giles
Στη θέση του Wet Βar του W, από την ομάδα Gerber Group που υπογράφει τα καλύτερα μπαρ της πόλης, με ατμόσφαιρα club, indie rock μουσική και εξαιρετικά κοκτέιλ ανάλογα με την εποχή.
130 East 39th Street.(Lexington Avenue), Murray Hill/Kips Bay, +1 212 592 8844, www.tuscany.stgilesnewyork.com
Στη θέση του Wet Βar του W, από την ομάδα Gerber Group που υπογράφει τα καλύτερα μπαρ της πόλης, με ατμόσφαιρα club, indie rock μουσική και εξαιρετικά κοκτέιλ ανάλογα με την εποχή.
130 East 39th Street.(Lexington Avenue), Murray Hill/Kips Bay, +1 212 592 8844, www.tuscany.stgilesnewyork.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου