Blogspot.blogspot Travel to flavors

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΑΚΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!! ]

ΛΑΤΡΕΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΗΝΑ   !!!!!!!...


Υλικά

10-12 κολοκυθάκια μέτρια σε μήκος, αλλά αρκετά χοντρά
500 γρ. κιμά χοιρινό με μοσχαρίσιο (ή σκέτο μοσχαρίσιο)
1 φλιτζ. του καφέ ρύζι Καρολίνα
2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα στο μπλέντερ
1/2 φλιτζ. τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος (ή 1 κ.σ. ξερός)
1 ώριμη ντομάτα στον τρίφτη
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
5-6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετική)
Για το αβγολέμονο, 2 αβγά και 1 1/2 ή 2 λεμόνια
Παρασκευή
πλένουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε ίσες τις δύο άκρες και με κουταλάκι ή το ειδικό εργαλείο αδειάζουμε τη σάρκα (κρατάμε 1 φλιτζ. τσ. για τη γέμιση).Τα αλατίζουμε και τα αραδιάζουμε κοντά κοντά, σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα. Ψιλοκόβουμε τη σάρκα που κρατήσαμε και την αναμειγνύουμε με τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, τον πολτό της ντομάτας, 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αφού ζυμώσουμε καλά το μείγμα, γεμίζουμε τα κολοκυθάκια αφήνοντας 1 εκ. από την κορυφή. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο, το υπόλοιπο λάδι (ή περισσότερο αν δεν θέλουμε βούτυρο) και νερό που θα καλύψει κατά τα 3/4 τα κολοκύθια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά 45-50 λεπτά (να σιγουρευτούμε ότι το ρύζι έχει μαλακώσει). Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και χύνουμε προσεκτικά (με μισόκλειστο καπάκι) αρκετό από το ζουμί τους σε ένα μπολ. Για να φτιάξουμε το αβγολέμονο, χτυπάμε τα αβγά με δύο κουταλιές νερό. Προσθέτουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα, μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό ζουμί, χτυπώντας συνέχεια. Ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και την κινούμε κυκλικά, να ανακατευτεί . Βάζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά, κουνώντας κάθε λίγο την κατσαρόλα, για να μην κόψει. Δοκιμάζουμε το αλάτι. Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια με κουταλιές από τη σάλτσα τους και πασπαλίζουμε από πάνω λίγη πάπρικα. 

Ρολό Γαλοπούλας με Ελληνικά Τυριά..,,

 
ΥΛΙΚΑ
1 ολόκληρο στήθος γαλοπούλας
100 γρ. γραβιέρα Κρήτης
100 γρ. σκληρή φέτα
1 τομάτα
1 πιπεριά
αλάτι, πιπέρι
θυμάρι, ρίγανη
ελαιόλαδο για γαρνιτούρα
ηπειρώτικο τυρί γκερεμέζι
οδηγίες
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κυβάκια τη τομάτα και τη πιπεριά. Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας και κόβουμε σε μικρά κυβάκια τη γραβιέρα Κρήτης. Το γκερεμέζι το αγοράζουμε έτοιμο από κάποιο delicatessen σε διάφορες γεύσεις ή μιας και είναι μαλακό τυρί μπορούμε να του δώσουμε σχήμα όπως στη φωτογραφία και να το αρωματίσουμε με υλικά της αρεσκείας μας.
Με ένα κοφτερό ίσιο μαχαίρι κόβουμε το στήθος για να το γεμίσουμε, μπορούμε επίσης να ζητήσουμε από το χασάπη να το κάνει για εμάς.
Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης στο στήθος, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και το κλείνουμε καλά με μερικές βρεγμένες οδοντογλυφίδες.
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο σκεπασμένο με λίγο αλουμινόχαρτο στους 160º C για 20 λεπτά, στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180º C για άλλα 10-15 λεπτά. Μόλις πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα κλείνουμε το φούρνο, ανοίγουμε τη πόρτα και το αφήνουμε μέσα στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
Σερβίρουμε με τυρί γκερεμέζι και με πράσινη σαλάτα.
Μικρά μυστικά: Μπορούμε, εάν έχουμε καλεσμένους, να το σερβίρουμε πάνω σε ξύλο κοπής. Για να κόψουμε το ρολό χωρίς να διαλυθεί πρέπει ν το αφήσουμε να κρυώσει λίγο και να χρησιμοποιήσουμε ίσιο κοφτερό μαχαίρι για κρεατικά. Στη γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε μαϊντανό ή άνηθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου