Blogspot.blogspot Travel to flavors

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

                               ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ!!!   

ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ




Υλικά Για 4 Ατομα 

  • 1 κιλό κοτόπουλο
  • 200 γρ. κασέρι
  • 200 γρ. ζαμπόν
  • 3 πιπεριές
  • 4 κ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 κλωνάρι μαϊντανο



Εκτέλεση

  • Βράζουμε το κοτόπουλο 25 λεπτά για να μαγειρευτεί.
    Αφήνουμε να κρυώσει και το ξεψαχνίζουμε προσεκτικά ( δεν θέλουμε κοκαλάκια στην κοτοσαλάτα μας! ).
    Το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
    Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν, το τυρί και τις πιπεριές.
    Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μία σαλατιέρα ή ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
    Από πάνω βάζουμε μία στρώση, πολύ λεπτή, μαγιονέζας και γαρνίρουμε την κοτοσαλάτα με μαϊντανό.


  • ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ 
  •   ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ..

Υλικά 

    • 4 μπούτια κοτόπουλο ολόκληρα
    • 1 κιλό πλευρώτους (καθαρισμένα και στραγγισμένα καλά)
    • Για το μαρινάρισμα του κοτόπουλου:
    • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
    • 1 κ. σούπας χυμός λεμόνι
    • 1 κ. γλυκού ξύσμα λεμόνι
    • 1 κ. σούπας ρίγανη
    • 1 κ. σούπας μέλι
    • 1 κ. σούπας μουστάρδα
    • 1 κ. σούπας σόγια σως
    • αλάτι, πιπέρι
    • Για τη σάλτσα των πλευρώτους:
    • 40ml χυμός λεμόνι
    • 100ml ελαιόλαδο
    • 200ml ζωμός λαχανικών
    • 1 κ.σούπας μουστάρδα
    • 1 κ. σούπας πάπρικα
    • 2 κ. σούπας σόγια σως
    • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
    • αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση ..

    Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 C.
    Για τη σάλτσα των πλευρώτους παίρνουμε ένα βαθύ μπωλ και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας: το χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο, το ζωμό λαχανικών, τη μουστάρδα, την πάπρικα, τη σόγια σως, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.Εκεί μέσα προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε καλά να πιάσει η σάλτσα.
    Στρώνουμε τα πλευρώτους σε ένα ταψάκι, περιχύνουμε με τη σάλτσα τους και αφήνουμε για λίγο.
    Σε ένα άλλο μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά για το άλειμμα του κοτόπουλου: το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρίγανη, το μέλι, τη μουστάρδα, τη σόγια σως και το αλατοπίπερο μαζί με τα μπούτια κοτόπουλο. Βάζουμε τα μπούτια πάνω από τα πλευρώτους και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει.
    Ψήνουμε το φαγητό για άλλα 50 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μπουτάκια και να γίνει κάπως τραγανή η κρούστα.
     




  • ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
  •  ΥΛΙΚΑ 
  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερού ντομάτα χυμό
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 2 κουταλιές σούπας λεμόνι
  • αλάτι ελάχιστο και πιπέρι
  • 1 πακέτο χυλοπίτες 
  • τυρί τριμμένο 

Εκτελεση
Πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σωτάρουμε ελαφρά να ροδίσουν. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, όπως πελτέ ντομάτας, χυμό ντομάτας, τζίντζερ, χυμό λεμονιού, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι ζεστό νερό. Το σιγοβράζουμε για 50 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε 5 ποτήρια νερό στην κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε και τις χυλοπίτες. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό. Οταν το κατεβάζουμε από τη φωτιά πρέπει να είναι λίγο νερουλό και μετά από λίγο πήζει.
Σερβίρετε με τυρί τριμμένο και είναι υπέροχο σε γεύση!







 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ  ΚΑΡΡΥ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



  • Η ινδικής καταγωγής, πολύ δημοφιλής συνταγή για κοτόπουλο με σάλτσα κάρρυ, σας παρουσιάζεται εδώ με μια παραλλαγή μπόλικων μυρωδικών και λαχανικών.

  • Υλικά 

    • Για τη σάλτσα:
    • ελαιόλαδο (ή καλαμποκέλαιο)
    • 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
    • 2 κ. σούπας σκόρδο τριμμένο
    • 2 καρότα τριμμένα
    • 2 κολοκυθάκια τριμμένα
    • 1/2 φλυτζάνι ζωμός κοτόπουλο
    • 2 κ. σούπας μέλι
    • 2 κ. σούπας κάρρυ
    • 2 κ.σ. σόγια σως
    • 1 ποτηράκι νερό
    • 1 κ. γλυκού κόρν φλάουρ
    • Για το κοτόπουλο:
    • 2 στήθη κοτόπουλο φιλεταρισμένα
    • ελαιόλαδο
    • 1 κ. σούπας σκόρδο
    • 2 κ. σούπας κάρρυ
    • 1 κ. σούπας αλάτι
    • 1 κ. σούπας πιπέρι

    Εκτέλεση 

    Μαρινάρουμε για λίγη ώρα τα φιλέτα κοτόπουλου σε ελαιόλαδο, σκόρδο, κάρρυ, αλάτι και πιπέρι ενώ κατά τη διάρκεια του μαριναρίσματος προετοιμάζουμε τη σάλτσα λαχανικών με κάρρυ.
    Σε μια βαθειά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με τα λαχανικά μας, το τριμμένο καρότο και κολοκύθι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο σκόρδο, το ζωμό κοτόπουλου, το μέλι, το κάρρυ και τη σόγια σως. Αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα για 10-15 λετπά και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά.
    'Ηρθε η ώρα για το κοτόπουλο. Σε δυνατή φωτιά χωρίς λάδι, ψήνουμε τα μαριναρισμένα φιλέτα κοτόπουλο και αφού ροδίσουν και από τις δύο μεριές (αφού έχουμε ψήσει για 3-4 λεπτά από την κάθε μεριά), τότε χαμηλώνουμε. Αφήνουμε να ψηθούν σε πιο χαμηλή φωτιά για 7 λεπτά από την κάθε μεριά.
    Τέλος, για να δέσουμε τη σάλτσα λαχανικών κάρρυ, ανακατεύουμε σε ένα ποτήρι με κρύο νερό λίγο κόρν φλάουρ. Προσθέτουμε στη σάλτσα μας και ανακατεύουμε ώσπου να δέσει. Σερβίρετε και απολαμβάνετε μια έντονη αλλα πολύ νόστιμη γεύση!

  • ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

  • Υλικά (Σερβίρει 4)

    • 4 μπούτια κοτόπουλο
    • 4 ώριμες τομάτες
    • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
    • 2 μεγάλα κρεμμύδια ,κομμένα σε ροδέλες
    • 2 σκελίδες σκόρδο ,ψιλοκομμένες
    • 2 πράσινες πιπεριές κέρατα,κομμένες σε λωρίδες

    • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • Αλάτι και πιπέρι


    Εκτέλεση 

    Τσιγαρίζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου, μαζί με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
    Προς το τέλος προσθέτουμε και το σκόρδο με τον μαϊντανό,το αλάτι και το πιπέρι.
    Στην συνέχεια προσθέτουμε τις τομάτες, τριμμένες στον χονδρό τρίφτη και 1 φλιτζάνι νερό.
    Ανακατεύουμε το κοκκινιστό και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά.
    ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Α ΛΑ ΚΡΕΜ



  • ΥΛΙΚΑ
    2 στήθη κοτόπουλου
    2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    7-8 μανιτάρια ψιλοκομμένα
    250 γρ. φρέσκια κρέμα
    1/2 ποτήρι κρασί άσπρο
    λάδι για τηγάνισμα
    αλάτι
    πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους. 
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί βάζουμε το κοτόπουλο να τσιγαριστεί. Κατόπιν αφαιρούμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε το κρεμμύδι και μετά τα μανιτάρια για σωτάρισμα. Όταν σωταριστούν βάζουμε πάλι το κοτόπουλο και το σβήνουμε με το κρασί.Όταν εξατμιστεί μερικώς το κρασί βάζουμε την κρέμα, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσουν τα υλικά μαζί. 

Σερβίρετε με ρύζι τύπου μπασμάτι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου