ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ.....
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ ...
Ακόμα και τα σημερινά παιδιά, που δεν πρόλαβαν τη γνωστή διαφήμιση, έχουν πει κάποια στιγμή στη ζωή τους το σλόγκαν: "Είμαι μακαρονάς. Τι να κάνουμε;". Οι Έλληνες, μικροί και μεγάλοι, αγαπούν τα μακαρόνια όσο οι Κινέζοι το ρύζι. Δείτε 5 αυθεντικές μακαρονάδες αλά ιταλικά.
Καρμπονάρα
Tαλιατέλες μπολονιέζε
Πέννες Αραμπιάτα
Τι θα χρειαστειτε
Τι θα χρειαστειτε
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ ...
Ακόμα και τα σημερινά παιδιά, που δεν πρόλαβαν τη γνωστή διαφήμιση, έχουν πει κάποια στιγμή στη ζωή τους το σλόγκαν: "Είμαι μακαρονάς. Τι να κάνουμε;". Οι Έλληνες, μικροί και μεγάλοι, αγαπούν τα μακαρόνια όσο οι Κινέζοι το ρύζι. Δείτε 5 αυθεντικές μακαρονάδες αλά ιταλικά.
Καρμπονάρα
Τι θα χρειαστείτε:
500gr Σπαγγέτι Νο6
100γρ. τυρί τριμμένο Παρμεζάνα
5 Αυγά (Όσο πιο φρέσκα γίνεται!)
200 γραμ Μπέικον
½ ματσάκι Μαϊντανό
Αλάτι, Φρεσκοκομμένο Πιπέρι
Ελαιόλαδο
100γρ. τυρί τριμμένο Παρμεζάνα
5 Αυγά (Όσο πιο φρέσκα γίνεται!)
200 γραμ Μπέικον
½ ματσάκι Μαϊντανό
Αλάτι, Φρεσκοκομμένο Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτελεση... Βράζετε τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Τα στραγγίζετε αφότου ετοιμάσετε τα υπόλοιπα. Όση ώρα βράζετε τα μακαρόνια κάνετε την παρακάτω διαδικασία. Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο, και όταν ζεσταθεί τσιγαρίζετε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Το βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το μπέικον να κρυώσει. Στη συνέχεια το κόβετε σε μικρά κομμάτια.Σε ένα ευρύχωρο μπολ χτυπάς τα 2 αυγά ολόκληρα και από τα άλλα 2 μόνο τους κρόκους. Αφού τα χτυπήσετε, προσθέτετε την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε και το μπέικον και στην συνέχεια ρίχνετε μέσα στο μπολ τα βρασμένα ζυμαρικά μαζί με περίπου μισό ποτήρι από το νερό στο οποίο βράσανε. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε μερίδες με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν θες περιχύνετε και μερικές σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Tαλιατέλες μπολονιέζε
Τι θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
6 φέτες «πανσέτα» ψιλοκομμένη
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 καρότα, ψιλοκομμένα
Ένα ραβδί σέλινο
1 κιλό άπαχο κιμά
2 μεγάλα ποτήρια κόκκινο κρασί
2 κονσέρβες τοματάκια
2 φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα δάφνης
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κιλό ταλιατέλες
τριμμένο τυρί παρμεζάνα
6 φέτες «πανσέτα» ψιλοκομμένη
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 καρότα, ψιλοκομμένα
Ένα ραβδί σέλινο
1 κιλό άπαχο κιμά
2 μεγάλα ποτήρια κόκκινο κρασί
2 κονσέρβες τοματάκια
2 φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα δάφνης
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κιλό ταλιατέλες
τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Εκτελεση: Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν. Αυξήστε τη φωτιά και προσθέστε τον κιμά. Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν. Ρίξτε το κρασί και βράστε μέχρι το μίγμα να μειωθεί σε όγκο κατά περίπου ένα τρίτο. Μειώστε τη θερμοκρασία και προσθέστε τις ντομάτες και το σέλινο. Καλύψτε με καπάκι και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 1-1 ½ ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Βράστε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στραγγίστε και βάλτε τα στο πιάτο. Πασπαλίστε με παρμεζάνα τα ζυμαρικά και έπειτα προσθέστε μια κουταλιά σάλτσα. Σερβίρετε με λίγο τυρί ακόμα και πιπέρι.
Σπαγγέτι al pesto
Τι θα χρειαστείτε:
½ κιλό σπαγγέτι
2 φλιτζ φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
¼ φλιτζανιού κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζ τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φλιτζ φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
¼ φλιτζανιού κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζ τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτελεση: Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Στο μεταξύ χτυπάτε στο μπλέντερ τον βασιλικό με τα κουκουνάρια, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Εάν το μίγμα είναι αρκετά σφιχτό το αραιώνετε με 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Πρέπει να έχετε μια λεία κρέμα. Σερβίρετε τα μακαρόνια χωρίς καθυστέρηση αφού τα ανακατέψετε με τη σάλτσα βασιλικού (πέστο). Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πουτανέσκα
Τι θα χρειαστείτε:
100 γρ. ελιές σε ροδέλες
5 γρ.κάπαρη ξαλμυρισμένες
6 αντζούγες ψιλοκομμένες
500 γρ.ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα
500 γρ.σπαγγέτι
1 ματσάκι μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
5 γρ.κάπαρη ξαλμυρισμένες
6 αντζούγες ψιλοκομμένες
500 γρ.ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα
500 γρ.σπαγγέτι
1 ματσάκι μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτελεση.. Βάζετε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τις αντζούγιες σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τις ελιές, το σκόρδο, την κάππαρη και τη ντομάτα. Αφήστε το να πάρει μία βράση. Προσθέτετε τα βρασμένα μακαρόνια. Γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό για το χρώμα.
Πέννες Αραμπιάτα
Τι θα χρειαστείτε:
1 Πακέτο Πέννες
3 Ντομάτες
2 Σκελίδες σκόρδο
1 Ποτηράκι κρασί κόκκινο
3 Κουταλιές της σούπας λάδι ελιάς
1 Κουταλάκι καυτερό τσίλι ή πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό για το γαρνίρισμα
3 Ντομάτες
2 Σκελίδες σκόρδο
1 Ποτηράκι κρασί κόκκινο
3 Κουταλιές της σούπας λάδι ελιάς
1 Κουταλάκι καυτερό τσίλι ή πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Εκτελεση: Πρώτα ζεματίζετε τις ντομάτες για ένα ολόκληρο λεπτό μέσα σε βραστό νερό. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρετε να τις ξεφλουδίζετε εύκολα. Αφού τις ξεφλουδίσετε τις τρίβετε στον τρίφτη, στα λεπτά δόντια. Καθαρίζετε το σκόρδο, το ψιλοκόβετε και το σοτάρετε σε ένα τηγάνι, μαζί με το λάδι, μέχρι να αποκτήσει μια χρυσή απόχρωση. Κατόπιν σβήνετε με το κρασί και αφήνετε το μίγμα να βράσει για περίπου 2 λεπτά, ώστε να εξατμισθεί το αλκοόλ και μετά προσθέτετε τον πολτό της ντομάτας, το τσίλι ή την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε τα υλικά και αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά, έως ότου πήξει ελαφρά η σάλτσα, οπότε κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά. Εν τω μεταξύ, βάζετε τις πέννες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και αφήνετε να βράσουν για τόση ώρα, όση αναφέρεται στη συσκευασία τους. Μόλις βράσουν, χύνετε το νερό, τις στραγγίζετε, τις ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και τις περιχύνετε με τη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά τις πέννες, ώστε να ενωθούν με τη σάλτσα και τις σερβίρετε γαρνιρισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ...
Μακαρόνια φούρνου με κοτόπουλο
Τι θα χρειαστειτε
Για 2-4 άτομα
400 γραμμάρια κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
400 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 15 % λιπαρά για φαγητά
Ανάλογο αλάτι, πιπέρι
300 γραμμάρια κέτσαπ
1 συσκευασία μακαρόνια βίδες
400 γραμμάρια κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
400 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 15 % λιπαρά για φαγητά
Ανάλογο αλάτι, πιπέρι
300 γραμμάρια κέτσαπ
1 συσκευασία μακαρόνια βίδες
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια με αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. Στη συνέχεια σοτάρουμε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι για 5 λεπτά. Σε μία λεκάνη ρίξτε τα έτοιμα βρασμένα ζυμαρικά, το ½ τριμμένο τυρί, το κοτόπουλο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά και την κρέμα γάλακτος καθώς και το αλατοπίπερο.
Τέλος, ρίξτε τη κέτσαπ και ανακατέψτε τα καλά.
Ρίξτε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί ή χωρίστε τα σε 4 πυρίμαχα σκεύη.
Προσθέστε από πάνω το τριμμένο τυρί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω και κάτω για 10 λεπτά.
Τέλος, ρίξτε τη κέτσαπ και ανακατέψτε τα καλά.
Ρίξτε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί ή χωρίστε τα σε 4 πυρίμαχα σκεύη.
Προσθέστε από πάνω το τριμμένο τυρί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω και κάτω για 10 λεπτά.
Μακαρόνια φούρνου με τρία τυριά
Τι θα χρειαστειτε
Για 4-6 άτομα
500 γραμμάρια πέννες
400 γραμμάρια φέτα
100 γραμμάρια ρεγκάτο
150 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε φέτες
8-10 φέτες γκούντα
2 κρέμες γάλακτος light
500 γραμμάρια πέννες
400 γραμμάρια φέτα
100 γραμμάρια ρεγκάτο
150 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε φέτες
8-10 φέτες γκούντα
2 κρέμες γάλακτος light
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση με μίση κουταλιά αλάτι. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τις πέννες, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να μην κολλήσουν και τις αφήνουμε να βράσουν για 6-8 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε από την κατσαρόλα,στραγγίζουμε το νερό, της ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και της ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Τρίβουμε τη φέτα και το ρεγκάτο και κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια.
Στη συνέχεια απλώνουμε σε ένα πυρέξ τα μακαρόνια και τα αναμειγνύουμε με το μείγμα τυριών και το μπέικον.Πάνω από τα μακαρόνια τοποθετούμε τις φέτες γκούντα φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά και περιχύνουμε τις κρέμες γάλακτος.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε το σουφλέ να ψηθεί στους 160 βαθμούς στον αέρα ή στους 180 βαθμούς στην ένδειξη πάνω- κάτω για μισή ώρα περίπου.
Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε από την κατσαρόλα,στραγγίζουμε το νερό, της ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και της ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Τρίβουμε τη φέτα και το ρεγκάτο και κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια.
Στη συνέχεια απλώνουμε σε ένα πυρέξ τα μακαρόνια και τα αναμειγνύουμε με το μείγμα τυριών και το μπέικον.Πάνω από τα μακαρόνια τοποθετούμε τις φέτες γκούντα φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά και περιχύνουμε τις κρέμες γάλακτος.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε το σουφλέ να ψηθεί στους 160 βαθμούς στον αέρα ή στους 180 βαθμούς στην ένδειξη πάνω- κάτω για μισή ώρα περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου