Sangria 1
Περιγραφή
Παγωμένο κρασί με φρούτα
Υλικα
- 1,5 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
- 2 μήλα
- 1 ξυνόμηλο
- 1 πορτοκάλι
- 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ ή μπράντυ
- 5 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- 500 ml σπράιτ
Πώς το κάνουμε:
- Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε κυβάκια.
- Σε μια κανάτα ρίχνουμε το κρασί, το κονιάκ ή το μπράντυ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα κυβάκια φρούτων και τοποθετούμε την κανάτα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
- Πριν το σερβίρισμα Βάζουμε και την σπράιτ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή το κρασί είναι πολύ για μία κανάτα, καλό είναι να έχουμε έτοιμο το μίγμα σε κάποιο άλλο μεγάλο σκεύος και πριν το σερβίρισμα να μοιράσουμε σε κανάτες ανάλογα με τα άτομα και τότε να προστεθεί και η σπράιτ ώστε να μην εξατμίζεται το ανθρακικό που κάνει πιο δροσερή τη γεύση.
Sangria 2
Υλικα
- 840 γρ. κόκκινο κρασί
- 60 γρ. brandy
- χυμός 2 λεμονιών
- 1 λεμόνι σε φετάκια
- 1 πορτοκάλι σε φετάκια
- 1 ροδάκινο καθαρισμένο, σε κυβους
- 1 μήλο καθαρισμένο, σε κύβους
- 1 αχλάδι καθαρισμένο, σε κύβους
- 1 μπανάνα καθαρισμένη, σε κύβους
- 4 κουταλιές ζάχαρη
- πάγος
- κανέλα σκόνη (προαιρετικά)
Πώς θα το κάνουμε:
- Σε ένα μεγάλο μπωλ χύνετε το κρασί με το χυμό λεμονιού και τα φρούτα
- Προσθέστε το brandy με τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατέψτε προσεκτικά
- Δοκιμάστε τη ζάχαρη και αν χρειάζεται, προσθέστε λίγη ακόμη
- Αφήστε όπως είναι το λιγότερο για 30 λεπτά
- Μπορείτε να το παρασκευάσετε κι από το προηγούμενο βράδυ
- Προσθέστε πάγο και με μεγάλη κουτάλα σερβίρετε
Λίγα μυστικά ακόμα
Ιδανικό για parties και τραπέζια. Τοποθετήστε το μπωλ στο μπουφέ με ποτήρια και την κουτάλα για το self service των καλεσμένων σας! Η συνταγή είναι του Κώστα Αρβανίτη
Περιγραφή
TO ΙΣΠΑΝΙΚΟ.......BLOODY MARY!!!!!
Υλικα
- 1 1/2 κουταλιά ζάχαρη καστανη
- 1 κουταλιά χυμό λεμόνι
- 1 κουταλιά χυμό πορτοκάλι
- 1 μπουκάλι των 750ml κόκκινο κρασί
- 500 ml λεμονάδα
- 2 κουταλιές τζιν
- 2 κουταλιές βότκα
- 1 λεμόνι
- 1 πορτοκάλι
- 1 λάιμ
Πώς θα το κάνουμε:
- Ρίχνετε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού σε μια κανάτα και ανακατεύετε ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτετε το κρασί, τη λεμονάδα, το τζίν και τη βότκα.
- Κόβετε το λεμόνι, το πορτοκάλι και το λάιμ.
- Τα ρίχνετε στην κανάτα και προσθέτετε παγάκια.
- Ανακατεύετε καλά.
Υλικα
- 1 λίτρο sprite
- 1 λίτρο κόκκινο κρασί
- 2-3 κουταλιές ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε)
- 1-2 μήλα κομμένα κύβους(προαιρετικά)
- φλούδα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου