Blogspot.blogspot Travel to flavors

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Σως τόνου για σαλάτα του σεφ

Περιγραφή

Αν σας αρέσει η σαλάτα του σεφ (με τόνο) και θέλετε ένα λίγο διαφορετικό τρόπο παρασκευής, δοκιμάστε αυτή τη σως. Δεν έχει παχυντικά υλικά, αφού η βάση της είναι το γιαούρτι και ο τόνος, ενώ μπορεί με διαφορετική αναλογία υλικών να την φέρετε ακριβώς στα γευστικά σας μέτρα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κοnσέρβα τόνου (μπορείτε να βάλετε είτε τόνο σε νερό, είτε σε λάδι είτε καπνιστό, αναλόγως τι σας αρέσει)
  • 1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό
  • μαϊντανό
  • άνιθο
  • φρέσκο κρεμμυδάκι
  • οποιοδήποτε άλλο μυρωδικό σας αρέσει (πχ κόλυανδρο)
  • πιπέρι
  • λάδι
  • ξύδι / λεμόνι
  • Εκτελεση:

  • Πώς το κάνουμε:

    1. Αρχικά ψιλο-κόβουμε τα μυρωδικά (μαϊντανό, άνιθο, κρεμυδάκι και ο,τι άλλο) στο multi.
    2. Έπειτα, προσθέτουμε στα μυρωδικά, τον τόνο. Αν έχουμε τόνο νερού, προσθέτουμε μόνο τον τόνο και πετάμε το νερό. Αν έχετε χρησιμοποιήσει καπνιστό ή σε λάδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι του για να δώσει ένα έξτρα άρωμα.
    3. Προσθέστε το γιαούρτι.
    4. Αναλόγως το γούστο σας, προσθέστε λάδι, ξύδι ή λεμόνι, πιπέρι. Προσοχή στο λάδι, αν έχετε χρησιμοποιήσει απο την κονσέρβα.
    5. Αφού όλα τα υλικά είναι στο multi, ανακατέψτε τα για λίγο. Δε θέλουμε να λυώσουν όλα τα υλικά τελείως αλλά να ανακατευτούνε μεταξύ τους.

    6. Σάλτσα ντομάτας στο φούρνο

    7. Τι χρειαζόμαστε:

      • 500 - 700 γρ. πομοντόρια κομμένα στη μέση ή ολόκληρα (ή ντομάτες της αρεσκείας σας χωρίς πολλά σπόρια)
      • 2 μεγάλα κρεμμύδια στα τέσσερα
      • 2-3 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες
      • 1 κουτ. γλ. κοφτό ζάχαρη
      • 3 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
      • 1/2 κούπα ελαιόλαδο (ή όσο θέλετε απλά να "βραχούν" καλά τα υλικά μας)
      • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (όσο θέλετε)
      • αλάτι (όσο θέλετε)
      • βασιλικό φρέσκο ή ξερό (ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας)
      • Εκτελεση:

        1. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 220 βαθμούς να κάψει καλά.
        2. Σε μεγάλο ταψί ανακατεύω όλα τα υλικά και ψήνω για περίπου 30 λεπτά - ανάλογα τον φούρνο - μέχρι να μειωθεί ο όγκος των υλικών και πάρουν ένα όμορφο καραμελένιο χρώμα.
        3. Πολτοποιώ το μείγμα στο μπλεντερ είτε ζεστό είτε κρύο και σερβίρω πάνω από μακαρόνια.
        4. Αν τη χρησιμοποιήσω στην πίτσα περιμένω να κρυώσει πολύ καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου