Σως τόνου για σαλάτα του σεφ
Περιγραφή
Αν σας αρέσει η σαλάτα του σεφ (με τόνο) και θέλετε ένα λίγο διαφορετικό τρόπο παρασκευής, δοκιμάστε αυτή τη σως. Δεν έχει παχυντικά υλικά, αφού η βάση της είναι το γιαούρτι και ο τόνος, ενώ μπορεί με διαφορετική αναλογία υλικών να την φέρετε ακριβώς στα γευστικά σας μέτρα
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κοnσέρβα τόνου (μπορείτε να βάλετε είτε τόνο σε νερό, είτε σε λάδι είτε καπνιστό, αναλόγως τι σας αρέσει)
- 1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό
- μαϊντανό
- άνιθο
- φρέσκο κρεμμυδάκι
- οποιοδήποτε άλλο μυρωδικό σας αρέσει (πχ κόλυανδρο)
- πιπέρι
- λάδι
- ξύδι / λεμόνι
Εκτελεση:
Πώς το κάνουμε:
- Αρχικά ψιλο-κόβουμε τα μυρωδικά (μαϊντανό, άνιθο, κρεμυδάκι και ο,τι άλλο) στο multi.
- Έπειτα, προσθέτουμε στα μυρωδικά, τον τόνο. Αν έχουμε τόνο νερού, προσθέτουμε μόνο τον τόνο και πετάμε το νερό. Αν έχετε χρησιμοποιήσει καπνιστό ή σε λάδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι του για να δώσει ένα έξτρα άρωμα.
- Προσθέστε το γιαούρτι.
- Αναλόγως το γούστο σας, προσθέστε λάδι, ξύδι ή λεμόνι, πιπέρι. Προσοχή στο λάδι, αν έχετε χρησιμοποιήσει απο την κονσέρβα.
- Αφού όλα τα υλικά είναι στο multi, ανακατέψτε τα για λίγο. Δε θέλουμε να λυώσουν όλα τα υλικά τελείως αλλά να ανακατευτούνε μεταξύ τους.
Σάλτσα ντομάτας στο φούρνο
Τι χρειαζόμαστε:
- 500 - 700 γρ. πομοντόρια κομμένα στη μέση ή ολόκληρα (ή ντομάτες της αρεσκείας σας χωρίς πολλά σπόρια)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια στα τέσσερα
- 2-3 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες
- 1 κουτ. γλ. κοφτό ζάχαρη
- 3 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο (ή όσο θέλετε απλά να "βραχούν" καλά τα υλικά μας)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι (όσο θέλετε)
- αλάτι (όσο θέλετε)
- βασιλικό φρέσκο ή ξερό (ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας)
Εκτελεση:
- Προθερμαίνω τον φούρνο στους 220 βαθμούς να κάψει καλά.
- Σε μεγάλο ταψί ανακατεύω όλα τα υλικά και ψήνω για περίπου 30 λεπτά - ανάλογα τον φούρνο - μέχρι να μειωθεί ο όγκος των υλικών και πάρουν ένα όμορφο καραμελένιο χρώμα.
- Πολτοποιώ το μείγμα στο μπλεντερ είτε ζεστό είτε κρύο και σερβίρω πάνω από μακαρόνια.
- Αν τη χρησιμοποιήσω στην πίτσα περιμένω να κρυώσει πολύ καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου