Blogspot.blogspot Travel to flavors

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

                                     ΛΙΚΕΡ...

Λικέρ δυόσμος με μπαχαρικά..


Τι χρΠώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε σε ένα βάζο την βότκα, τα μπαχαρικά και το δυόσμο και το κλείνουμε καλά.
  2. Το αφήνουμε στον ήλιο για ένα μήνα.
  3. Μετά το πέρας του μήνα το ανοίγουμε και το σουρώνουμε.
  4. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με το ένα κιλό ζάχαρη και το ένα λίτρο νερό.
  5. Το αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε στο μείγμα με την βότκα.
  6. Γεμίζουμε τα μπουκάλια και το αφήνουμε κλειστό για δύο βδομάδες ακόμα.
  7. Μετά είναι έτοιμο για κατανάλωση.

ειαζόμαστε:

  • 1 λίτρο βότκα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 γαρύφαλα
  • 2 μοσχοκάρυδα
  • 30 γραμμάρια φρέσκο δυόσμο

ι χρειαζόμαστε:

  • 2 κιλα φρουτα ζαμπουκου
  • 1/2 κιλο ζαχαρη
  • 5 φακελακια βανιλλινη
  • 1 μπουκαλι ρουμι (κατα προτιμηση μαυρο και 54%)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βαζουμε τα φρουτα σε ελαχιστο νερο να βρασουν, αφου τα εχουμε πλυνει προηγουμενως καλα.
  2. Μετα απο 5 λεπτα βρασμου κατεβαζουμε απο την φωτια.
  3. Παταμε τα φρουτα με μια ξυλινη κουταλα απαλα, να βγαλουν τον χυμο τους.
  4. Τα περναμε απο ψιλο τουλι να κατακρατηθουν τυχων φλουδες ή κοτσανια.
  5. Στον ζεστο χυμο ριχνουμε και λιωνουμε την ζαχαρη.
  6. Μολις κρυωσει, προσθετουμε το ρουμι και το βαζουμε σε μπουκαλια.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 μλ νερο
  • 8 κουταλιες καφε φιλτρου
  • 1 λιτρο κονιακ
  • 400 γρ. ζαχαρη
  • 250 μλ νερο

Πώς το κάνουμε:

  1. Βραζουμε τον καφε με το μισο λιτρο νερο στην καφετερια
  2. Βραζουμε την ζαχαρη με τα 250 μλ νερο σε σιροπι
  3. Βαζουμε και τον καφε στο σιροπι και βραζουμε για λιγο
  4. Επειτα προσθετουμε και το κονιακ
  5. Βαζουμε σε μπουκαλια και αφηνουμε για 4 εβδομαδες σε ζεστο μερος.


Τι χρειαζόμαστε:

  • Ζάχαρη: 1 1/2 κούπα
  • Νερό: 3/4 κούπας
  • Σκόνη κακάο: 5 κουταλιές σούπας
  • Ρακί (χωρίς γλυκάνισο) ή βότκα: 3 κούπες
  • Βανίλια: 1 λοβός κομμένος στη μέση κατά μήκο

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε κατσαρολάκι βάζετε το νερό, την ζάχαρη και το κακάο και την βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε τακτικά, μέχρι να βράσει και να αναμειχθούν τα υλικά. Σιγοβράζετε για άλλα 6 - 7 λεπτά, ανακατεύοντας που και που. Κατεβάζετε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
  2. Το βάζετε σε μπουκάλι ή γυάλα, μαζί με το ποτό και το λοβό της βανίλιας. Κλείνετε καλά και φυλάτε σε σκοτεινό μέρος για 2 εβδομάδες. Κάθε μία - δύο μέρες, κουνάτε το μπουκάλι.
  3. Περνάτε το λικέρ από ψιλό τουλπάνι ή από υγρό φίλτρο του καφέ (μπορεί να χρειαστεί παραπάνω από μια φορές φιλτράρισμα) και το φυλάτε σε γυάλινο μπουκάλι.
  4. Κλείνετε καλά το μπουκάλι και αφήνετε να ωριμάσει σε σκοτεινό μέρος για ένα μήνα.


Παγωμένη Μαργαρίτα


Τι χρειαζόμαστε:

  • 60 ml τεκίλα
  • 2 κ.σ. τριπλ σεκ
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ
  • 1 κ.γ. απλό σιρόπι (δες υποσημείωση)
  • 1 φλ. παγάκια

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ.
  2. Χτυπήστε τα καλά και σερβίρετε σε ειδικά ποτήρια μαργαρίτας ή σε ποτήρια του κρασιού.
  3. Στο ποτήρι που θα σερβίρετε τη μαργαρίτα, βρέξτε λίγο το χείλος του και βάλτε το σε χοντρό αλάτι (ώστε να κολλήσει πάνω).
  4. Μετά στολίστε με ένα κομμάτι λάιμ.

Λίγα μυστικά 

Απλό σιρόπι:
1 μέρος νερό και 1 μέρος ζάχαρη. Βάλτε τα σε κατσαρολάκι και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 5'. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει και βάλτε το σε δοχείο και μετά στο ψυγείο. Μπορεί να κρατήσει μέχρι 2 μήνες.

Μπορείτε να κάνετε τα πειράματά σας με τη μαργαρίτα. Δοκιμάστε τη βασική συνταγή και μετά δοκιμάστε τα εξής:
  • Βάλτε διαφορετικό είδος Τεκίλα
  • Βάλτε άλλο είδος λικέρ φρούτου αντί για τριπλ σεκ (που έχει γεύση πορτοκάλι)
  • Βάλτε άλλο χυμό αντί για το χυμό λάιμ. Συνδιάστε το με το λικέρ.
  • Δοκιμάστε να βάλετε και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή λίγο ξύσμα λάιμ μαζί με το αλάτι στο χείλος του ποτηριού.
  • Βάλτε λίγο ταμπάσκο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου