5 Καλοκαιρινά ροφήματα που… επιβάλλονται !
5 Καλοκαιρινά ροφήματα που… επιβάλλονται ! Απρ 28, 2015 Επιλογές Συντακτών, Υγεία Μιας και το καλοκαίρι πλησιάζει, ήδη με άγριες διαθέσεις, δείχνοντας με το καλημέρα την επικείμενη «καυτή» κατάσταση, θα σας προμηθεύσουμε με μία λίστα από 5 ποτά που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα, από ιατρικής άποψης. Νερό Το βασικό πρόβλημα του οργανισμού κατά τις υψηλές θερμοκρασίες είναι η αφυδάτωση. Είναι κοινότυπο να μιλήσουμε για το νερό ξανά, αλλά… πρέπει!! Για αυτό είναι το No 1 στη λίστα μας. Φυσικοί Χυμοί Πέρα από το νερό αυτό καθαυτό πρέπει να αναζητούμε ροφήματα που θα είναι και δροσιστικά αλλά και θα βοηθούν τον οργανισμό στην διαδικασία της ενυδάτωση. Κάτι τέτοια ροφήματα είναι οι φυσικοί χυμοί οι οποίοι δίνουν μια γευστική νότα στο καλοκαίρι. ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι χυμοί που περιέχουν μεγάλη ποσότητα σακχάρων έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα, για αυτό μακριά από μη φυσικούς χυμούς και αναψυκτικά ! Μπύρα Από επιστημονικής απόψεως, κανένα αλκοολούχο ποτό δεν ενδείκνυται για το ελληνικό καλοκαίρι. Η αλκοόλη οξειδώνεται στο ήπαρ σε ακεταλδεΰδη μόνο με ταυτόχρονη κατανάλωση ύδατος. Παράλληλα, η αρτηριακή πίεση αυξάνεται και η εφίδρωση επιτείνεται. Έτσι, ο οργανισμός αφυδατώνεται, καθιστώντας το αλκοόλ κάκιστη επιλογή για τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν, όμως, δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, μια δροσιστική μπύρα μοιάζει η τέλεια επιλογή. Μόνο με 5% αλκοόλ έχει περιορισμένη ποσότητα αλκοόλης ενώ αφήνει μια ευχάριστη γεύση στον ουρανίσκο. Κρύο τσάι Πρακτικά, αποτελεί την καλύτερη επιλογή μετά το νερό. Ένα τσάι, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και με την ιδανική, τονωτική ποσότητα σε καφεΐνη, ειδικά με αρκετά παγάκια, μπορεί να ξεδιψάσει άμεσα τον καθένα. Και πάλι, όμως, προσοχή στη ζάχαρη ! Καφές Είναι γνωστό πως ο καφές αυξάνει την αρτηριακή πίεση, το αίσθημα ζέστης και άλλα , όμως η μέτρια κατανάλωσή του έχει αποδειχτεί ότι βοηθάει στην ενυδάτωση. Το όριο κυμαίνεται στα 200-300 mg το οποίο πολλοί υπερβαίνουμε, μόνο αν σκεφτούμε ότι ένας φραπέ περιέχει από 140 έως 200 mg...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου