ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ... ΦΤΙΞΤΟ ΜΟΝΟ ΣΟΥ.....
ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ.....
ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ.....
Υλικά
Για 2-4 άτομα
250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
250ml γάλα σόγιας
5 κουταλιές της σούπας φυτικό ηλιέλαιο
250ml κρέμα γάλακτος σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
250ml γάλα σόγιας
5 κουταλιές της σούπας φυτικό ηλιέλαιο
250ml κρέμα γάλακτος σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Εκτέλεση
Δροσερό και γλυκό παγωτό για όλες τις ώρεςΣε μια κατσαρόλα λιώνουμε μαζί το γάλα σόγιας και σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά.
Όταν το μείγμα λιώσει τελείως ρίχνουμε το την κρέμα γάλακτος μαζί με το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και δουλεύετε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να παγώσει καλά το μείγμα.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της συνταγής και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες.
Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορούμε ενδιάμεσα να βγάλουμε 1-2 φορές το παγωτό από την κατάψυξη και να το ανακατέψουμε καλά με ένα κουτάλι.
Όταν το μείγμα λιώσει τελείως ρίχνουμε το την κρέμα γάλακτος μαζί με το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και δουλεύετε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να παγώσει καλά το μείγμα.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της συνταγής και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες.
Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορούμε ενδιάμεσα να βγάλουμε 1-2 φορές το παγωτό από την κατάψυξη και να το ανακατέψουμε καλά με ένα κουτάλι.
Συνταγή για σπιτικά σάντουιτς παγωτού!!!!
Υλικά
1 γάλα ζαχαρούχο
2 πακέτα τετράγωνα μπισκότα
600γρ. γάλα φρέσκο (ή εβαπορέ αραιωμένο)
1 φακελάκι κρέμα βανίλια στιγμής
1 φακελάκι κρέμα σοκολάτα στιγμής
1 πακέτο σαντιγί
1 γάλα ζαχαρούχο
2 πακέτα τετράγωνα μπισκότα
600γρ. γάλα φρέσκο (ή εβαπορέ αραιωμένο)
1 φακελάκι κρέμα βανίλια στιγμής
1 φακελάκι κρέμα σοκολάτα στιγμής
1 πακέτο σαντιγί
Εκτέλεση
Βάλε το ζαχαρούχο στο μπλέντερ, ρίξε σιγά σιγά τη σκόνη σαντιγί, χτύπα την μέχρι να γίνει αφράτη.
Χώρισε το γάλα σε δύο μπολ και χτύπα στο ένα την κρέμα στιγμής βανίλια και στο άλλο την κρέμα στιγμής σοκολάτα. Αφού πήξουν, μοίρασε τη σαντιγύ σε ίσες ποσότητες στο καθένα τους και ανακάτεψέ τα καλά. Βάλε την κρέμα σοκολάτα στο ψυγείο. Σε ένα βαθύ τετράγωνο μπολ (ή ταψί, ή δοχείο) στρώσε τα μπισκότα, από πάνω την κρέμα και βάλε το στην κατάψυξη για μία ώρα.
Βγάλε το από την κατάψυξη και άπλωσε πάνω στην παγωμένη κρέμα βανίλια, την κρέμα σοκολάτα και βάλε από πάνω άλλη μια στρώση μπισκότα που θα προσέξεις να ευθυγραμμιστούν με τα κάτω μπισκότα για να μπορείς να κόψεις τα παγωτάκια σου μετά.
Βάλε το μπολ στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες και μετά πάρε το μαχαίρι και άρχισε να χαράζεις βαθειά μέχρι να κοπούν ένα- ένα τα παγωτάκια.
Βάλε το ζαχαρούχο στο μπλέντερ, ρίξε σιγά σιγά τη σκόνη σαντιγί, χτύπα την μέχρι να γίνει αφράτη.
Χώρισε το γάλα σε δύο μπολ και χτύπα στο ένα την κρέμα στιγμής βανίλια και στο άλλο την κρέμα στιγμής σοκολάτα. Αφού πήξουν, μοίρασε τη σαντιγύ σε ίσες ποσότητες στο καθένα τους και ανακάτεψέ τα καλά. Βάλε την κρέμα σοκολάτα στο ψυγείο. Σε ένα βαθύ τετράγωνο μπολ (ή ταψί, ή δοχείο) στρώσε τα μπισκότα, από πάνω την κρέμα και βάλε το στην κατάψυξη για μία ώρα.
Βγάλε το από την κατάψυξη και άπλωσε πάνω στην παγωμένη κρέμα βανίλια, την κρέμα σοκολάτα και βάλε από πάνω άλλη μια στρώση μπισκότα που θα προσέξεις να ευθυγραμμιστούν με τα κάτω μπισκότα για να μπορείς να κόψεις τα παγωτάκια σου μετά.
Βάλε το μπολ στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες και μετά πάρε το μαχαίρι και άρχισε να χαράζεις βαθειά μέχρι να κοπούν ένα- ένα τα παγωτάκια.
Τα σερβίρεις αμέσως ή τα τοποθετείς κομμένα στην κατάψυξη για να σερβιριστείς όποτε θέλεις!
TIP:
Ρύθμισε εσύ το πάχος των παγωτών σου ανάλογα τα γούστα σου. Μπορείς να προσθέσεις ακόμη μία στρώση με μια επιπλέον γεύση που προτιμάς ή μπορείς να φτιάξεις πιο λεπτά παγωτάκια με μόνο σοκολάτα ή βανίλια!
Ρύθμισε εσύ το πάχος των παγωτών σου ανάλογα τα γούστα σου. Μπορείς να προσθέσεις ακόμη μία στρώση με μια επιπλέον γεύση που προτιμάς ή μπορείς να φτιάξεις πιο λεπτά παγωτάκια με μόνο σοκολάτα ή βανίλια!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου