Blogspot.blogspot Travel to flavors

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

                               

                                      Ethnic Κουζίνα 




Σκωτσέζικο cranachan με ουίσκι

Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 κουταλιές της σούπας βρώμη
300 γραμμάρια φρέσκα σμέουρα
λίγη άχνη ζάχαρη
350ml κρέμα γάλακτος  χτυπημένη σε σαντιγί
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2-3 κουταλιές της σούπας ουίσκι


Εκτέλεση

Για τη ροδοψημένη βρώμη
Σε ένα ένα ταψάκι ρίχνετε τις νιφάδες βρώμης μέχρι να πάρει λίγο χρώμα για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε  να κρυώσει λίγο η βρώμη.

Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με λίγη άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει. Προσθέστε το μέλι και το ουίσκι, ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια βάζετε σε ποτήρι στρώσης από κρέμας, ροδοψημένη βρώμη και σμέουρα. Τέλος πασπαλίστε με ροδοψημένη βρώμη και σερβίρετε με ένα ποτήρι ουίσκι...
       

Κόκορας με λευκό κρασί και μανιτάρια



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κόκορας 2 – 3 κιλά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 φέτες μπέικον, χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο
3 φύλλα δάφνης
2 φλιτζάνια λευκό κρασί (ποικιλία Chardonnay)
2 φλιτζάνια ζωμό κότας ή βοδινού


Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. (Επιλέξτε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι μεγάλο που να μπαίνει και στο φούρνο για ψήσιμο.) Σε μια κατσαρόλα σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε μια κουταλιά τηγανίζετε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Μεταφέρετε το μπέικον σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στη συνέχεια πασπαλίστε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι, περάστε απ’ το αλεύρι. Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα, προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει κ’ από τις δυο μεριές.
‘Έπειτα προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρετε σε δυνατή εστία για 1 λεπτό. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και αφήστε τα να βράσουν.

Σκεπάστε με το καπάκι και τοποθετήστε τα στο φούρνο για μία ώρα.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αλατοπιπερώστε. Αφαιρέστε τον κόκορα απ ΄την κατσαρόλα ή το τηγάνι και το ζουμί που έχει περισσέψει το ζεσταίνετε ξανά μέχρι να πήξει λίγο. Ραντίστε το ζουμί πάνω από τον κόκορα και σερβίρετε με ένα ποτήρι Chardonnay.



Yam Mamuang από την Ινδία




Υλικά

Για 2-4 άτομα

180 γραμμάρια φιλέτο χοιρινού
1 κουταλιά της σούπας ψημένα αράπικα φιστίκια
2 ξινά μήλα
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ψαριού
1 κουταλιά της σούπας σκόνη γαρίδας
3 σκελίδες σκόρδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση

Πλένουμε τα μήλα, τα καθαρίζουμε αφαιρώντας τη φλούδα και τα κοτσάνια.

Στη συνέχεια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο αλάτι.
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε φέτες.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες.
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια.

Χτυπάμε τα φιστίκια με γουδί για να λιώσουν.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
Μόλις μαλακώσουν, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος.
Προσθέτουμε τα λιωμένα φιστίκια,τη ζάχαρη, τη σάλτσα ψαριού και τη σκόνη γαρίδας.
Αφήνουμε το κρέας να ψηθεί σε δυνατή φωτιά για 7-8 λεπτά.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να κρυώσουν.

Μόλις κρυώσουν, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Η σαλάτα μας είναι έτοιμη.
σημείωση: Τη σάλτσα ψαριού και τη σκόνη γαρίδας θα τη βρείτε σε σούπερ μάρκετ με ασιατικά προϊόντα.

Γεμιστά αβοκάντο από τη Βολιβία


 Σημείωση κ με γαρίδες..

Υλικά

Για 4-6 άτομα

6 αβοκάντο
100 γραμμάρια ψαχνό από κοτόπουλο
Λίγες γαρίδες
3 κουταλάκια σούπας μαγιονέζα
1 βραστό αβγό
6 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση

Κόβουμε τα αβοκάντο κατά μήκος και βγάζουμε το κουκούτσι. Αφού έχουμε βράσει το κοτόπουλο και τις γαρίδες μας, ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε και γεμίζουμε με αυτά τα αβοκάντο.

Τα βάζουμε στο ψυγείο.

Glogg από τη Φιλανδία



Υλικά

Για 6 - 8 άτομα

2 κομμάτια τζίντερ ξεφλουδισμένο
1 λίτρο νερό
1 κουταλιά της σούπας κακουλέ
3 κανέλες
40 γαρύφαλλα
100 ml σταφίδες
500 γραμμάρια ζάχαρη


Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 60 λεπτά.

Στο χρόνο αυτό αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Όταν κρυώσουν τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μπουκάλι.

Τοποθετώντας το ποτό στο ψυγείο μπορούμε να το διατηρήσουμε για ένα μήνα.

Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε  ζεσταίνουμε 100ml, λίγο, προσέχοντας να μη βράσει,μαζί με μισό λίτρο ξηρό κόκκινο κρασί.

Σερβίρεται σε φλιτζάνια αφού προσθέσουμε λίγες σταφίδες.




Υλικά

Για 2-4 άτομα

4 μικρές μελιτζάνες
200 γραμμάρια μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές φέτες
4 κουταλίες της σούπας καβουρδισμένα φιστίκια
4 κουταλάκια του γλυκού ξίδι από ρύζι
4 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ανατολίτικο σησαμέλαιο
½ κουταλάκι του γλυκού πάστα τσίλι με σόγια
2 κουταλάκια του γλυκού κρασί
λευκό ξίδι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κολίανδρο
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

 

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες στα τέσσερα κατά μήκος.
Στη συνέχεια τις κόβουμε σε φέτες πάχους 5 εκατοστών περίπου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Αλείφουμε τις φέτες μελιτζάνας με ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν στο γκριλ.
Στα 10 λεπτά τις γυρνάμε για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
Βάζουμε τα φιστίκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
 
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα φιστίκι ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολ τα πολτοποιημένα φιστίκια, 2 κουταλάκια του γλυκού κρασί, 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο, 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη,½ κουταλάκι του γλυκού πάστα τσίλι και ανακατεύουμε καλά.
Αν κρίνουμε ότι χρειάζεται,προσθέτουμε πιπέρι ή επιπλέον ξίδι.
Αντί για πολτοποιημένα φιστίκια, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε 4 κουταλάκια του γλυκού φυστικοβούτυρο.
Εναλλακτικά,αντί για την πάστα τσίλι, μπορούμε να βάλουμε στη σάλτσα ταμπάσκο.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Συναρμολογούμε τις φέτες μελιτζάνες εναλλάξ με τις φέτες μοτσαρέλας τη μια πάνω στην άλλη.
 
Προσθέτουμε στη σάλτσα το μισό κολίανδρο και ανακατεύουμε ξανά ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα και ρίχνουμε από πάνω τον υπόλοιπο κολίανδρο.

 

Κνέντελ από τη Γερμανία


Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 λουκάνικα Γερμανίας κομμένα σε κύβους
6 πατάτες βρασμένες
1 ψωμί μπαγιάτικο 2 ημερών
3 αυγά
100 γραμμάρια αλεύρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μαϊντανό
βούτυρο
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Στη συνέχεια τις αλατοπιπερώνουμε και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας για να λιώσουν.
 
Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί.

Στο σκεύος που είναι οι πατάτες προσθέτουμε εφτά φέτες ψωμί κομμένες σε κύβους,τα λουκάνικα κομμένα σε κύβους, τα αυγά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγο βούτυρο, λίγο μαϊντανό, λίγο μοσχοκάρυδο και 100 γραμμάρια αλεύρι.

Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά τα υλικά.
 
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει με λίγο αλάτι.
 
Πλάθουμε τη ζύμη και δημιουργούμε μικρές μπάλες με τα χέρια μας.

Καλό είναι να έχουμε βρέξει τα χέρια μας.

Στη συνέχεια βάζουμε τις μπάλες με τη ζύμη να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά.

Τις βγάζουμε με μια κουτάλα και τις τοποθετούμε σε ένα σκεύος.
 
Μπορούμε αν θέλουμε να περιχύσουμε τα κνέντελ με λίγο λιωμένο βούτυρο.

Σερβίρονται ζεστά.

Αγρέλια από την Κύπρο


Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 ματσάκια άγρια σπαράγγια ή αγρέλια κομμμένα
5 αυγά
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι

 

Εκτέλεση

Αρχικά καθαρίζουμε τα σπαράγγια.
Κόβουμε τις μύτες και τις σπάμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας.
 
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο.

Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τα σπαράγγια για να μαραθούν.
 
Μόλις μαραθούν, τα αλατίζουμε και ρίχνουμε τα αυγά.
 
Ανακατεύουμε τα αυγά με τα σπαράγγια.

Μόλις γίνει σαν ομέλετα και πάρει χρώμα, το ορεκτικό μας είναι έτοιμο.

Temari sushi



Υλικά

Για 2 άτομα

540 γραμμάρια  ρύζι για σούσι βρασμένο
100 γραμμάρια φρέσκο τόνο κομμένο σε λεπτές φέτες
100 γραμμάρια φρέσκο σολομό σε λεπτές φέτες
Σάλτσα σόγιας
wasabi

 

Εκτέλεση

Για την προαιτημασία
Σε ένα μπολ βάζετε το κρύο ρύζι για σούσι. Για το κόψιμο των ψαριών θα χρησιμοποιήσετε ένα καλό κοφτερό μαχαίρι και μια πετσέτα βρεγμένη με καυτό νερό.

Για το Temari sushi
Βρέχετε τα δάχτυλά σας σε νερό, πρώτα σκουπίζετε από τις δυο μεριές το μαχαίρι πάνω στη βρεγμένη πετσέτα και  κόβετε σε πλάγιες φέτες σολομού και τόνου ώστε να έχουμε 4 x 4 εκ πάχος και ύψος. Σε κάθε κόψιμο φέτας σκουπίζετε και το μαχαίρι πάνω στη βρεγμένη πετσέτα.

Έπειτα βρέχετε τα χέρια σας σε νερό και παίρνετε λίγο από το ρύζι. Σχηματίζετε μια μικρή μπάλα και αφήνετε στην άκρη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να είναι αρκετές για τα υπόλοιπα υλικά. Στο πάγκο της κουζίνας απλωνετε από ένα φύλλο μεμβράνης και τοποθετείτε πάνω από μια φέτα ψαριού, σκεπάζετε με τη μπάλα ρυζιού και κλείνετε τη μεμβράνη σαν μπουγκί στριφογυρίζτας τη μέχρι να σφίξει καλά. Στη συνέχεια ξετυλίγετε το μείγμα και σερβίρετε με σόγια σως και wasabi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου