Blogspot.blogspot Travel to flavors

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015



Ψαρακι...........

Λιγκουίνι με γαρίδες, πορτοκάλι και εστραγκόν



Υλικά:

500 γρ. λιγκουίνι
500 γρ. μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
1/2 φλ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
4 κλαδάκια φρέσκο εστραγκόν ή 3/4 κ.γλ. ξηρό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. κορνφλάουρ σε 2 κ.σ. νερό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
ξύσμα από τη φλούδα ενός πορτοκαλιού
1/3 φλ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
αλάτι


Εκτελεση:

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα λιγκουίνι
2. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να χρυσίσει και προσθέτουμε το αλατοπίπερο.

3. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το χυμό πορτοκαλιού και σιγοβράζουμε 15-20 λεπτά.
4. Προσθέτουμε την κρέμα ή το γάλα για να διατηρήσουμε την επιθυμητή ποσότητα σάλτσας.

5. Βάζουμε το εστραγκόν και τη φλούδα πορτοκαλιού.
6. Προσθέτουμε το διαλυμένο σε νερό κορνφλάουρ για να δέσει η σάλτσα.

7. Περιχύνουμε τα λιγκουίνι με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου