Blogspot.blogspot Travel to flavors

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Αλκοολουχα ποτα.....


A Day At The Beach

Υλικα 

 
  • 1 ουγκιά ρούμι καρύδας
  • 1/2 ουγκιά λικέρ αμαρέτο
  • 4 ουγκιές χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 ουγκιά σιρόπι γρεναδίνη

Πώς  θα το κάνουμε:

  1. Ανακινήστε το ρούμι, αμαρέτο, και το χυμό πορτοκαλιού σε ένα σέικερ με πάγο.
  2. Σουρώνετε σε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο.
  3. Προσθέστε γρεναδίνη και γαρνίρετε με μια φέτα ανανά ή φράουλα


Περιγραφή

Κοκτέιλ κλασσικό..

Υλικα

  • amaretto
  • χυμό φρέσκου λεμονιού (καλά σουρωμένου)
  • παγάκια
  • προαιρετικά κερασάκια μαρασκίνο

  • Πώς  θατο κάνουμε:

    1. Χρησιμοποιούμε κοντά ποτήρια ουίσκυ (αν προτιμάτε, καλά παγωμένα).
    2. Σε κάθε ένα προσθέτουμε μία δόση Αmaretto, ίδια δόση χυμό φρέσκου λεμονιού και 3-4 παγάκια.
    3. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Περιγραφή

Ενα κλασσικό, πολύ δροσιστικό κοκτέιλ, για τα βράδια του καλοκαιριού.

Υλικα

  • 2 μεζούρες βότκα ή βότκα με άρωμα λεμόνι
  • 1 μεζούρα cointreau ή grand marnier ή λικέρ triple sec
  • 1 μεζούρα φρεσκοστυμμένο χυμο λάιμ
  • 2 μεζούρες χυμό cranberry

Πώς  θα το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά σε σέικερ με πάγο, και στραγγίζουμε σε ενα παγωμένο ποτήρι του μαρτίνι (τριγωνικό).
  2. Γαρνίρουμε με μια φετούλα λάιμ ή ένα κόκκινο κερασάκι μαρασκίνο.

Περιγραφή

Ιδανικό κοκτέϊλ για πάρτι, συνοδεύει όλα τα ορεκτικά του μπουφέ. Μια εύκολη συνταγή που θα αρέσει σε όλους

Υλικα 

  • 4 μέρη βότκα
  • 1 μέρος λευκό βερμούτ
  • 5 σταγόνες αγκοστούρα

Πώς θα το κάνουμε:

  1. Χτυπάτε σε ανοξείδωτο σέικερ με πολλά παγάκια.
  2. Σουρώνετε το μείγμα στα ποτήρια και διακοσμείτε με μια πράσινη ελιά γεμιστή με αμύγδαλο.

Υλικα

  • φλούδες από 4 λεμόνια
  • 750 ml βότκα
  • 150 γρ. ζάχαρη
Υλικά για το σιρόπι:
  • 150 γρ. νερό
  • 170 γρ. ζάχαρη
Πως θα το κανουμε 

1) Πλένουμε τα λεμόνια πολύ καλά.
2) Αφαιρούμε τις φλούδες, τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη πολύ καλά και προσθέτουμε τη βότκα
3) Κλείνουμε ερμητικά σε ένα βάζο και το αφήνουμε για 4 μέρες.
4) Σουρώνουμε με ένα τουλπάνι και προσθέτουμε το σιρόπι. Διατηρείται σε μπουκάλι.
5) Για το σιρόπι: Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά.
6) Όταν αρχίσει να βράζει, αφήνουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
7) Και αφού κρυώσει προσθέτουμε στο limoncello.

Υλικα 

  • 1 κιλό φράουλες
  • 1 μπουκάλι ρούμι
  • λίγο δυόσμο
  • 700 γραμ.ζάχαρη

Πώς θα  το κάνουμε:

1) Πλένω καλά τις φράουλες και τις κόβω στα δύο. Τις βάζω σε ένα μπωλ και προσθέτω το δυόσμο
2) Προσθέτω και το ρούμι και τις βάζω στο ψυγείο για δύο ημέρες.
3) Προσθέτω τη ζάχαρη και τις αφήνω έξω από το ψυγείο για άλλες δύο ημέρε
4) Το ποτό μας είναι έτοιμο. Παίρνω ένα ψιλό ποτήρι και το γεμίζω με θρυμματισμένο πάγο. Προσθέτω το ποτό και λίγο φρέσκο δυόσμο

Λίγα μυστικά ακόμα

Επίσης το ποτό μπορείτε να το φτιάξετε και με βότκα αντί για ρούμι.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου